Ahmed Marcouch hier bent u in terechtgekomen

Ahmed Marcouch hier bent u in terecht gekomen

Burgemeester van de gemeente Arnhem worden, je moet het maar willen. De gemeente staat al heel lang bekend om haar verrotte bestuurscultuur. Toch is Ahmed Marcouch enthousiast naar de Gelderse gemeente gekomen en één van zijn eerste verrichtingen is een verzoeningspoging. Die viel echter helemaal verkeerd bij de oppositie.

Voor de verziekte bestuurscultuur wordt vooral naar wethouders gewezen, in het bijzonder Elfrink en Leisink, maar de gemeenteraadsleden hebben ook dikke lagen boter op het hoofd. Huilende derde? De burger!

Door Ray Heijder

Probleem van Ahmed Marcouch is waarschijnlijk dat hij vooraf alleen wat gesproken heeft met wethouders en gemeenteraadsleden die hem als landelijke prominent vast kwijlend te woord stonden. Maar de kandidaat burgemeester heeft vast niet gesproken met kritische burgers zoals ik. Zo had ik hem uitgebreid in kunnen wijden in de schofterige houding van het GEHELE gemeentebestuur jegens burgers. Ik had hem daarvan vele bewijzen uit eerste hand en verkregen van anderen kunnen voorleggen.

Als hij daarna nog in de hoop bestuurlijke stront was gestapt, dan had mij dat verbaasd.

Wat ik hier zeg, is dat men er niet mee wegkomt door alleen naar de wethouders te wijzen die schofferend en intimiderend zouden zijn; de gemeenteraadsleden hebben allemaal schuld. Ja allemaal, ook de oppositie die nu zo stoer loopt te doen. Hen passen de kwalificaties schijnheilig en hypocriet.

De oppositie staat nu op een openbaar debat, maar ik beschouw dit als een schijnheilige en hypocriete wens uit partij-politieke overwegingen. Het kan niets te maken hebben met het iets gelegen laten liggen aan het publiek, aan de burgers. Dit stel ik zo omdat ook die oppositie totaal niets te schaften heeft willen hebben met de burgers de afgelopen jaren. Ik heb hier bewijzen van zoals eerder gezegd uit eerste hand en van derden.

Maar de oppositie denkt nu te kunnen scoren door het publiek te laten zien dat er geen genoegen wordt genomen met verzoeningsgesprekken die in de achterkamertjes worden gevoerd. Vervolgens gaan de Arnhemmers in maart 2018 voor deze fantastische mensen kiezen.

Maar daarna blijft de bestuurscultuur gewoon doorgaan met rotten!

Een reactie plaatsen