Awareness 2018

Awareness 2018
Awareness 2018

Voor het lokaal bestuur is 2018 een bijzonder jaar door de wisseling van de wacht die na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zal plaatsvinden. Er zullen raadsleden verdwijnen of hun ambtstermijn kunnen verlengen en er zullen nieuwe mensen op het pluche komen.

Onafhankelijk daarvan gaan, lopen er maatschappelijke processen waarvan bestaande gemeenteraden zich onvoldoende bewust waren en het gevaar bestaat dat nieuwe lichting dat overneemt. Daarom lanceert BurgerkrachtCentraal juist nu Awareness 2018.

Deze rubriek richt zich vooral op raadsleden, maar iedereen die belangstelling heeft, is uiteraard welkom om de artikelen te lezen. Awareness 2018 is een verkenning rond verschillende onderwerpen waarbij raadsleden zich heel bewust zouden moeten zijn met hun budgetrecht en mandaat. De eerste twee onderwerpen zijn nu bekend.


RadarGroep

BurgerkrachtCentraal schaart de RadarGroep als bureau voor sociale vraagstukken onder het netwerk van adviespartners van de overheid. We zien het als de hoofdrolspeler in dat gezelschap en we maken ons grote zorgen over de invloed van deze commerciële organisatie. De maatschappelijke impact van de RadarGroep is veel groter dan wenselijk is en lijkt veel te veel aan de waarneming van gemeenteraden te zijn onttrokken.
Verder naar Awareness RadarGroep...


Incluzio

We beschouwen Incluzio als een gevaarlijke ontwikkeling in de zorg en vermoeden dat er constructies zijn die het daglicht niet kunnen verdragen. We gaan dit uitgebreid verkennen en onderbouwen. We zullen straks zien dat er ook nog eens een bedenkelijke relatie bestaat met het eerste onderwerp (RadarGroep).
Verder naar Awareness Incluzio...

Onderwerpen (2)

RadarGroep
Deze verkenning is gestart op 8 februari 2018 en leverde inmiddels vijf blogs op. Meer volgt.
Radar, het bureau met twee gezichten


Incluzio
Gestart op 19 februari 2018. Op die dag zal ook de eerste blog in een langlopende serie verschijnen.
Incluzio moet ons een grote zorg zijn