BKCokay

BKCokay

Let's make things better

Waar kennen we die slogan ook weer van? Gaat er een lampje branden? Precies, van Philips. Het bedrijf kwam er in 1995 mee en stelde zich daardoor kwetsbaar op: maken we dan al geen goede dingen? Men had ook zelfingenomen kunnen kiezen voor een leus zoals die van de scheermesjesgigant: Gillette, the best a man can get!

Inmiddels zijn er bij Philips al andere slogans achteraan gekomen, maar die ene uit het vorige millennium blijft briljant. De klant staat ermee centraal, niet een arrogant bedrijf of merk dat zichzelf als onverwrikbaar de beste neerzet. Je kunt jezelf nog zo geweldig vinden, maar als jouw doelgroep dat anders ervaart, sla je de plank mis.

Burger centraal, echt?
De 'klant centraal'? Dat doet gelijk denken aan de 'burger centraal'! Inderdaad zeg, daar heeft de overheid de mond van vol, met name ook de gemeenten. Maar zijn daar ook 'Philipsen' bij die het beter willen maken voor de klant of is men in werkelijkheid zelfingenomen vooral aan het mooipraten en naparaten voor de bühne?

Helaas blijkt er bij de overheid nog een lange weg te gaan naar behoorlijkheid, maar daarop komen we wel voorbeelden tegen van hoe het hoort. Waarbij het 'Sense and Simplicity' en 'Innovation and You' is, ook weer uitspraken van onze nationale trots uit Eindhoven.

BKCokay
BurgerkrachtCentraal schuwt het niet om onbehoorlijk handelen van de overheid aan de kaak te stellen. Desnoods gaan we er met een gestrekt been in en dat lijkt ook vaak nodig. Maar uitsluitend vanuit het streven om een bijdrage te leveren aan betere overheidsdienstverlening.

Met hetzelfde elan staan we ook open voor de behoorlijke praktijk. Komen we daar voorbeelden van tegen (en we hopen dat het er steeds meer zullen worden) dan melden we die enthousiast op deze pagina als 'BKCokay'.