Cruciale bouwstenen

De Participatiewet staat als een huis. Probleem is echter dat gemeenten er decentraal allerlei bijgebouwen aan vast plakken: decentrale wet- en regelgeving en lokaal beleid. Bij de uitvoering daarvan blijken nogal eens cruciale bouwstenen te zijn vergeten of scheef te zijn ingemetseld. BurgerkrachtCentraal verzamelt ze en probeert ze waar nodig recht te leggen. Als het nodig is, doen we nader onderzoek in de vorm van consultaties.

Consultatie uitbetaling voorschot bijstand

Gestart op 11 oktober 2018: we leggen aan alle gemeenten een vraag voor over de uitbetaling van het eerste voorschot algemene bijstand. In een tabel volgen we de beantwoording door de gemeenten.
Meer...

Cruciaal: de meldingsdatum

Ja werk gaat boven uitkering, dat vindt BurgerkrachtCentraal ook. Maar als iemand eenmaal een bijstandsuitkering nodig heeft, speelt er even iets wat belangrijker is: de meldingsdatum veilig stellen. Daar is de belanghebbende zich meestal niet van bewust, maar een betrouwbare gemeente wel en zorgt dat het wordt geregeld. Wij zijn daar niet bij alle gemeenten gerust op! Daarom een inventarisatie en daarna vervolgactie.
Meer...