Uw dorpsgek meldt: overheid maakt burgers bewust kapot

Uw dorpsgek meldt: overheid maakt burgers bewust kapot

Belachelijke bewering in de titel van deze blog? Ja, de meesten zullen dit direct denken en deze blog niet eens gaan lezen. Zo’n kop herken je direct als iets wat afkomstig moet zijn van zo’n debiel die ten prooi is gevallen aan de geestesziekte van de alternatieve media en de complotdenkers. Dat neem je als weldenkend mens niet eens serieus toch? Een overheid die bewust burgers kapot zou maken, wat een volstrekte onzin! Ray Heijder, alsjeblieft het is je al vaker gezegd: ga professionele hulp zoeken.

Door Ray Heijder

Maar toch lieve mensen, ik mag dan een gestoorde gek zijn, maar wel eentje die gelijk heeft. Dat is dan weer de mooie, bijzondere en unieke kant van het verhaal. Ja, maar in die illusie leven alle malloten!

Toe nou, doe dan eens even met mij mee in die gekte. Doe het een keer voor mij.

  • Of ben je daar te bang en te laf voor?
  • Denk jij sowieso wel eens zelfstandig na bijvoorbeeld door jezelf af te zonderen ergens op de hei of in het bos?
  • Durf jij dan onderwerpen op je in te laten werken en ze uit te kauwen zonder dat anderen je storen en beïnvloeden?
  • Of raak je dan in paniek en ga je snel weer naar huis om gauw op social media (zoals Twitter) houvast proberen te krijgen aan hoe de massa over die onderwerpen denkt?

Ja hè? Want stel je voor dat je tot dat kleine clubje idioten gaat behoren dat anders denkt en misschien zelfs in complotten. Oh God nee, daar wil jij niet in vervallen!


Bewust slechte overheid

We hebben een overheid die bestaat uit een heleboel knappe knoppen die het nodige (en ook wel het onnodige) slim kunnen bedenken. Bovendien staat er altijd een (weliswaar best wel duur) netwerk van adviespartners klaar. En niet te vergeten een enorm panel van burgers, want als we de verhalen over burgerparticipatie moeten geloven, kan de overheid terugvallen op een gigantisch potentieel dat wij als volk bieden.

Met dit alles, wat kan er dan nog fout gaan?

Nagenoeg niets toch, want dat zou met zo’n concentratie van kracht, kennis, ervaring, expertise enzovoort ondenkbaar zijn.

Maar hoe kan het dan dat er ondanks dat alles toch wel zoveel misgaat in onze samenleving? We hebben zoveel niet meer in de hand en zelfs bewindslieden op het hoogste niveau, zoals ministers en staatssecretarissen zitten wel eens wanhopig met de handen in het haar (of dat echt is of gespeeld even daargelaten).

Eigenlijk kan er nog maar één verklaring voor zijn en die durft bijna niemand onder ogen te zien, laatst staan uit te spreken. Het moet van de idioten, de gekken, de geestelijk gestoorden en verwarde personen zoals ik af komen:

Problemen worden EXPRES in leven gehouden door een bewust slechte overheid!


Expect the unprecedented

Verwacht dat wat zich nog niet eerder voordeed of niet in die mate, ‘expect the unprecedented’. Die houding zouden we als weldenkend, wakker en bewust mens juist in deze tijd moeten hebben. Alleen met die attitude zou je wellicht ook iets meer kunnen openstaan voor het in jouw ogen onwaarschijnlijke dat de overheid mensen bewust kapot zou maken.

Beschouw dit artikel als een basisblog voor een reeks blogs waarin ik voorbeelden geef waarbij de overheid daadwerkelijk heel kwalijk bezig is. Waarbij het handelen niet meer valt toe te schrijven aan onkunde of onbenulligheid, maar aan werkelijk kwade opzet.

In al die blogs zal ik terugverwijzen naar deze basisblog.

Een reactie plaatsen