Dossier: Legale mensenhandel

Dossier: Legale mensenhandel

Dit is het dossier over legale mensenhandel in Nederland.
Mensenhandel? Bestaat dat dan in ons land? Hoezo legaal? Wordt mensenhandel niet bestreden?

Wacht even, misschien zit je nu op het spoor van de illegale (internationale) mensenhandel. Je denkt wellicht aan jonge vrouwen (maar ook mannen en zelfs minderjarigen) die ten prooi vallen aan op geld beluste criminelen die hen vooral) inzetten in de prostitutie, porno-industrie of orgaanhandel onder erbarmelijke omstandigheden.

Nee, die mensenhandel bedoelen we niet! Het gaat in dit dossier om werkelijk om tot legaal verheven, door de overheid gefaciliteerde mensenhandel.


Ongelooflijk!

Legale mensenhandel met goedkeuring van en zelfs medewerking van de overheid?

Dat is toch onbestaanbaar? Dat is toch niet te geloven?

We begrijpen jouw reactie en dachten eerst ook dat legale mensenhandel in Nederland een fabeltje was toen we er voor het eerst over hoorden. Totdat we de feiten zijn gaan verzamelen.


Heb geduld met ons

Inzicht komt niet gemakkelijk en vergt tijd.

De komende maanden zullen we je meenemen in de duistere wereld van de legale mensenhandel in ons land. We gaan onze verzameling met feiten met je delen.
Daarbij geven we soms ook meningen en interpretaties. Die moet je dan maar zo goed mogelijk zelf op waarde proberen te beoordelen.

Duisternis die zo alomvattend en krachtig is dat het zelfs licht geeft!

Stap voor stap zul je tot dezelfde conclusie komen als ons. Als je volhoudt en niet voor de vreselijke waarheid wegloopt.

Verwacht niet dat je na een paar artikelen van ons overtuigd zal raken. Het zou kunnen dat dit pas aan het einde van de artikelenreeks lukt. En wanneer stopt die eigenlijk? Dat weten we niet, want we zijn zelf ook nog steeds aan het ontdekken en aan het ontmaskeren. We kunnen alleen zeggen dat het een heel lang verhaal is.

Hou er bij het lezen van elk los artikel rekening mee dat je kunt denken dat we overdrijven of nogal vergezocht bezig zijn. Het is daarom het beste om de inhoud van elk artikel (uiteindelijk) in het grote geheel te duiden.