BKCdraadjes | Twitterdraadjes blijven volgen

BKCdraadjes

Feedback

Gemeente Valkenswaard

9 dec. 2018 / 10 dec. 2018 - CDA Valkenswaard geeft aan geen goedkeuring te hebben gegeven voor de door ons vastgestelde situatie op de website.
Mooi! Dan gaan we ervan uit dat we over een tijdje een ander verhaal aantreffen.

BurgerCentraal‏ @BurgerCentraal
23:09 - 10 dec. 2018
Goede zaak! We vernemen het graag als er nieuws is.

 

Francois Smits @Francois_Smits
23:03 - 10 dec. 2018
Vragen liggen bij ambtenaren. Spoedig verwacht ik antwoord.

 

BurgerCentraal‏ @BurgerCentraal
21:14 - 10 dec. 2018
Op uw abstractieniveau hoeft u dat ook niet allemaal te snappen, maar uw vakspecialisten weten precies wat wij bedoelen. Zo niet, dan is dat zorgwekkend en moet daar helemaal wat aan worden gedaan. Het zijn voor die mensen de meest basale zaken (of horen dat te zijn).

 

Francois Smits @Francois_Smits
15:21 - 10 dec. 2018
Dit wil ik best nms het CDA onder de aandacht van het ambtelijk apparaat brengen. Hoewel ik zelf niet altijd snap wat u precies bedoelt in de rapportage. Als de gebruiker last heeft wil ik meewerken om dit te verhelpen. Dus ik leg het voor. Alvast dank u voor uw constateringen.

 

Bianca Rutjes‏ @BiancaRutjes
14:36 - 10 dec. 2018
Gaat u het rapport bij het ambtelijk apparaat onder de aandacht brengen? Voor gemeenteraad interessant te weten waarom de info eruit is? "... AZ-functie waarin we ontdekken dat bij de letter 'B' de producten '#Bijstand, #aanvragen' en 'Bijstand, #voorschot' zijn onderdrukt."

 

BurgerCentraal @BurgerCentraal
14:34 - 10 dec. 2018
Wij constateren alleen de bagger en gaan vervolgens weer andere websites bekijken. Na een tijdje komen we weer kijken. Succes in Valkenswaard.

 

CDA Valkenswaard @CDAValkenswaard
8:07 - 10 dec. 2018
Hoezo met goedkeuring van alle partijen? En wat wilt u daarmee zeggen? Als de website niet correct is, moet deze gecorrigeerd worden. Onze fractie heeft al diverse foutjes doorgegeven. En in het algemeen reageert de ambtelijke snel en adequaat.

 

BurgerCentraal @BurgerCentraal
22:47 - 9 dec. 2018
In de @_Valkenswaard onder verantwoordelijkheid van wethouder Mieke Theus. Met goedkeuring van de gemeenteraad: @helder_gedreven @ValkenswaardLok @CDAValkenswaard @volgPvdA_Vwaard @vvdvalkenswaard @D66Valkenswaard

 

BurgerCentraal @BurgerCentraal
22:36 - 9 dec. 2018
De online informatie over de aanvraag bijstand in de gemeente Valkenswaard is niet alleen onvolledig, maar komt ook onbetrouwbaar (inconsistent) op ons over. Mogelijk is er teveel aan SIMsite gerommeld.

Gemeente Wijchen

3 nov. 2018 / 28 nov. 2018 - BurgerkrachtCentraal signaleert dat de gemeente Wijchen het voorschot bijstand verzwijgt en suggereert dat de informatie moedwillig is uitgezet in SIMsite van SIMgroep. Nick Derks, wethouder gemeente Wijchen reageert.

Als er lang gekeken wordt kunnen mensen straks wellicht niets meer kopen.

 

Gemeenteraad vindt u ook dat wethouder @NickDerks er in @GemWijchen nu (sinds 3 november) wel lang genoeg naar heeft gekeken? Wij wel.

@K8Wijchen @CDAwijchen @DeWijchenseVVD @PvdAWijchen @Leo_Herms @D66Wijchen @SociaalWijchen7er al naar gekeken en is het product weer geactiveerd?

 

Is er al naar gekeken en is het product weer geactiveerd?

 

Goedemiddag

Goed dat ernaar wordt gekeken.

Overigens wel vervelend dat u het afdoet als een tip. Het is eerder een verwijt!

Ray Heijder

 

Nick Derks @NickDerks
13:20 - 3 nov. 2018

Goedemiddag @BurgerCentraal,

Aanstaande maandag kijken we ernaar.

Bedankt voor de tip!

Groet,
Nick Derks

 

Dit gebeurt in @GemWijchen onder verantwoordelijkheid van wethouder Nick Derks @NickDerks

De vraag is: weten de gemeenteraadsleden ervan en zijn ze instemmend op de hoogte van de reden?
@K8Wijchen @CDAwijchen @DeWijchenseVVD @PvdAWijchen @Leo_Herms @D66Wijchen @SociaalWijchen7

 

Net als de Overijsselse gemeente Wierden, maakt de Gelderse gemeente Wijchen gebruik van SIMsite met daarin de prachtige producten- en dienstencatalogus. Maar ook zij heeft 'sneaky' nou nét de info over het #voorschot #bijstand uitgezet. Waarom toch?

Gemeente Wageningen

13 nov. 2018 / 5 dec. 2018 - BurgerkrachtCentraal signaleert dat de gemeente Wageningen onder meer de info over het voorschot op de bijstandsuitkering online achterwege laat.

Onze mutatieradar signaleerde aanpassingen op de website van de gemeente Wageningen. Helaas laat de herkeuring nu zien dat de situatie maar licht is verbeterd na de nulmeting van 15 november. Daardoor opnieuw afgekeurd en dat betreurt ons.
Link keuringsrapport >

 

Zou niemand bij op het idee komen om gewoon even bij , en te kijken? Die zijn immers wel goedgekeurd. Dan zou je toch (mogen) verwachten dat andere gemeenten zich afvragen waarom.

 

Bianca Rutjes ‏ @BiancaRutjes
13:25 - 19 nov. 2018

Zou mooi zijn voor de inwoners die aanvraag #Participatiewet moeten doen als info over het product online weer zichtbaar is.

 

Dank, de melding wordt opgepakt ^Ck

 

Gemeente:
@Gem_Wageningen

Verantwoordelijk wethouder:
Dennis Gudden @dennisgudden

Gemeentesecretaris (interim):
Ron van der Grijp @Ron_54 @ACTAAdvies

Gemeenteraad:
@GLWageningen @stadspartijwag @D66Wageningen @VVDWageningen @PvdAWageningen @cdawageningen @SPWageningen

 

Gemeente Wageningen is bij de nulmeting #BKCafgekeurd. Onder meer de info over het #voorschot #bijstand wordt niet aangetroffen.
Link keuringsrapport >

Gemeente Borne

28 nov. 2018 - 29 nov. 2018 - We beoordelen de informatieverstrekking over de bijstandsuitkering door de gemeente Borne als een regelrecht drama.

Een onthutsend antwoord waarbij burgemeester Rob Welten en wethouder Michel Kotteman zich werkelijk mogen schamen. In maart? Echt waar 'dan al'? Deze situatie zou direct moeten worden opgepakt als de heer Welten onze naar zijn zeggen 'extreme kwalificatie' toch terecht vindt.

 

Gemeente Borne @Gem_Borne
09:40 - 29 nov. 2018

Het spijt ons dat u informatie niet snel vindt op onze huidige website. We zijn al met inwoners/gebruikers in gesprek over verbeteringen. In maart testen wij onze nieuwe gebruiksvriendelijke website en hopen deze daarna zo snel mogelijk te lanceren.

 

Goede zaak. Dat betekent volgens ons dan direct dat er terstond zal moeten worden ingegrepen als blijkt dat die extreme kwalificatie terecht is. Anders zou het betekenen dat de gemeente Borne zich neerlegt bij een ernstige situatie waar ze zelf directe invloed op heeft.

 

Rob Welten @weltenrg
20:09 - 28 nov. 2018

Beste mensen, wij gaan na wat hier aan de hand is. Eerst dan kunnen we zien of uw extreme kwalificatie terecht of voorbarig is.

 

Burgemeester Rob Welten @weltenrg en wethouder Michel Kotteman van @gb90borne, wij vinden dit schandalig en roepen u op om in te grijpen. Onze normale aanmoediging schiet hier tekort.

Gemeenteraad zegt u er ook wat van?
@CDABorne @Borne_Nu @GroenlinksPvda @BorneSP @D66Borne

 

Ongelooflijk wat een troep bij gemeente Borne. We willen professioneel zijn, maar we kunnen onze woede niet verbergen. Verder keuren doen we nu niet. Lees de ervaring van een (denkbeeldige) burger maar. Wat een minachting van de burger door deze gemeente!
BKCkeuring gemeente Borne >

Gemeente Renkum

16 nov. 2018 / 11 dec. 2018 - BurgerkrachtCentraal signaleert dat de online informatie van de gemeente Renkum over de bijstandsuitkering zeer ondeugdelijk is en

Ray Heijder‏ @socialesignalen
13:09 - 11 dec. 2018
Er is nog niets veranderd (verbeterd). Het duurt te lang! Wethouder Joa Maouche @jmaouche kan BurgerkrachtCentraal inhuren. Ervaring met CMS Green Valley aanwezig. @GLRenkum @D66Renkum @VVDRenkum @PvdARenkum @CDARenkum @gbrenkum @JohnBartels4 @MiekNijeboer @hjtenkate

 

We zijn wethouder Joa Maouche @jmaouche van @Gem_Renkum vergeten te vragen wat de doorlooptijden bij communicatie zijn en hoe snel e.e.a. in het cms van @Green_Valley wordt verwerkt.

@GLRenkum @D66Renkum @VVDRenkum @PvdARenkum @CDARenkum @gbrenkum @JohnBartels4 @MiekNijeboer

 

Bedankt voor de terugkoppeling. Mvg Ray Heijder

 

Joa Maouche @jmaouche
13:19 - 19 nov. 2018

Ik heb het vannochtend bij communicatie gemeld, zij pakken het zsm op. Dank voor het signaal!

 

Joa Maouche @jmaouche
16:30 - 17 nov. 2018

Helder signaal, ik ga hier maandag achter aan.

 

Henk ten Kate‏ @hjtenkate
00:58 - 3 nov. 2018

Hoe ziet men dit zelf @Gem_Renkum

 

Gemeente: @Gem_Renkum

Verantwoordelijk wethouder:
Joa Maouche @jmaouche

Gemeentesecretaris: Jeroen Steverink

CMS:
@Green_Valley

Gemeenteraad:
@GLRenkum @D66Renkum @VVDRenkum @PvdARenkum @CDARenkum @gbrenkum @JohnBartels4 @MiekNijeboer

 

De online informatie van de gemeente Renkum over de #bijstandsuitkering is zeer ondeugdelijk. Scoort op bijna alle punten 'NIET OKÉ'. Gemeente Renkum is #BKCafgekeurd.
BKCkeuring gemeente Renkum >

BurgerkrachtCentraal heeft als hoofddoel:

Gemeenten aanmoedigen om hun online informatievoorziening te verbeteren.

We doen dat met de website en via notificaties op Twitter @BurgerCentraal.

Het is dan bemoedigend als er vanuit gemeenten feedback komt. We houden de reacties bij op deze pagina.

Status
De 'draadjes' op deze pagina betreffen kwesties die naar onze laatste waarneming nog open staan.