Eindhoven de beste! In hufterigheid ja!

Eindhoven de beste! In hufterigheid ja!

Het lijkt voor een buitenstaander een hele lange show van Theo Maassen waarbij expres hufterig wordt gedaan. Maar de cabaretier is een grappenmaker en hij heeft iets met Eindhoven. Het gemeentebestuur van de stad maakt geen grappen en lijkt absoluut niets met Eindhoven te hebben! Doordat het niet met geld kon omgaan, is het er nu een grote financiële puinhoop. En het Rijk? Dat kijkt toe hoe de Eindhovenaren worden kaalgeplukt om de tekort aan te zuiveren.

Door Ray Heijder

Het is al zo’n half jaar aan de gang, een gemeentebestuur dat met een meedogenloze kaasschaaf een razzia houdt in met name het sociaal domein. Niemand wordt gespaard, want van jong tot oud moet inleveren om de blunders van de wethouders en de comateuze gemeenteraad goed te maken. Het is mensonterend en de democratie onwaardig.

De hele reeks van berichten over de gemeentelijke stropers begon halverwege dit jaar met het afpakken van de Kindgelden die bestemd waren voor kinderen in de armoede. Ik heb mij daar nog hevig opgewonden en zelfs een brandbrief geschreven aan Manke Nelie. Het heeft haar niet mogen behagen om te reageren. Ze is nu gelukkig weg en nu maar angstvallig afwachten wat er gebeurt onder het nieuwe bewind. Je weet maar nooit, want het leven kan raar lopen, net als Jetta Klijnsma.


Eindhovenaren krijgen minder schoonmaakhulp

De reeks nieuwstijdingen over de Eindhovense strooptocht is deze week aangevuld met twee berichten over het kapen van reserves van Eindhoven Airport: Raad wil dat Eindhoven Airport rijkdom deelt en Eindhoven Airport: Dividend Airport is niet bedoeld om kas gemeente te spekken

Nu is Eindhoven Airport kennelijk niet zo kwetsbaar, dus kan misschien wel wat missen, maar wat als er over een paar jaar wel problemen ontstaan? Schiet de gemeente dan te hulp? Waarschijnlijk wel en waar het geld dan van gestolen wordt, laat zich raden (het begint met een ‘b’ en eindigt op ‘urgers’).

Wel direct kwetsbaar zijn de mensen die thuishulp nodig hebben en samen met ons een onthutsend krantenartikel kregen te lezen: Eindhovenaren krijgen minder schoonmaakhulp, Het is doorspekt met gemeentelijke hufterigheid en bovendien weglopen van de zorgplicht.

Zorgaanbieders moeten alleen doen wat minimaal nodig is. Binnen schoonmaken staat wel op het lijstje, opruimen moet de inwoner zelf doen

In het Nederland waar het volgens de minister-president fantastisch gaat, moet de Eindhovenaar het met minimaal doen! En denk eraan, wel zelf opruimen!

Afwassen, het ophangen van al het wasgoed: wie dat niet zelf af kan, moet een vaatwasser en wasdroger kopen.

Surfen naar de webshop van MediaMarkt om een vaatwasser en/of wasdroger te kopen en te laten bezorgen dan maar. Je moet wel heel lamlendig zijn om dat niet te kunnen. Maar zorgvrager Bruintje moet dit financieel maar wel net kunnen trekken! Ach, ben je al langer hufterig bezig en in paniek, dan is zo’n uitspraak snel gedaan, toch college van Eindhoven?

Strijken mag een hulp alleen voor bepaalde tijd doen, daarna worden mensen geacht strijkvrije kleding te hebben gekocht.

Tja, wat moet ik over deze hufterige uitspraak zeggen? Ik heb even geen inspiratie en ben sprakeloos bij zoveel gemeentelijke bullshit!

Maar het ergste moet nog komen…

Herinnert u zich de berichten nog over onbetrouwbare zorgaanbieders? Ook in de regio rond Eindhoven en dat er met veel van die bedrijven geen land te bezeilen is?

Dit bericht is van nog geen twee maanden  geleden:
Gemeente Eindhoven verdenkt 17 zorgaanbieders van fraude (Eindhovens Dagblad, 27 september 2017)

En wat roept het college van Eindhoven?

We stappen over op budgetfinanciering, waarmee we de zorgaanbieder het vertrouwen geven om een bepaald resultaat te bereiken, een schoon en veilig huis.

Mensen, het staat er echt… VERTROUWEN! In zorgaanbieders! Die zijn toch zo onbetrouwbaar?

En… omdat het zo goed is voor burgers om zelfredzaam te zijn, in hun kracht te staan en zelfregie te hebben:

De inwoner staat zelf aan de lat om met de aanbieder te zoeken naar passende ondersteuning.

Of die oudere of zieke als eenling niet zwak staat tegenover een grote thuiszorgorganisatie?

Aanbieders hebben hun eigen klachtenprocedure. Daarnaast kan een inwoner zich melden als hij ontevreden is over het resultaat, dan doet de gemeente aanvullend onderzoek.

Niet alleen hufterigheid, maar ook een laffe streek!
De gemeente Eindhoven trekt nu ineens haar bemoeienis in en laat de burgers aan hun lot over. Tja, want het nakomen van zorgplicht en het leveren van bemoeienis kost geld. Zeker als ambtenaren er te beroerd voor zijn of niet toe in staat en er allerlei dure Wmo-consulenten moeten worden ingehuurd.


Kan hier ook nog iets goed uitkomen?

Jazeker, maar niet voor de zorgvragers (burgers/inwoners)!

De bedoeling is natuurlijk geld besparen. Dat gaat zo wel lukken en lijkt goed voor het college dat in paniek is over het miljoenentekort. Maar de gemeente mag niet te vroeg juichen, want met ervaringen bij andere gemeenten in gedachten, zouden de plannen van de Eindhoven nog wel eens onrechtmatig kunnen blijken te zijn.

Zo ja, dan komt er echter helaas geen generaal verbod. Nee dan zullen individuele zorgvragers moeten strijden. Bij de rechter! En daarvoor staan dan parasieten reikhalzen klaar, zoals jurist Kevin Wevers die kapitalen verdient aan individuele cases.

Misschien is die Kevin al onderweg in zijn over de ruggen van burgers heen verdiende Jaguar!

 

Een reactie plaatsen