Faalde het steekwapen van Nijmeegs wethouder Bert Frings?

Faalde het steekwapen van Nijmeegs wethouder Bert Frings?

Als je met grof geweld een ander kapot wil maken, als je een zorginstelling om zeep wilt helpen, dan moet je het wel goed doen. Als je een mes in iemand steekt op een fatale plek, dan moet je het daarna ook minimaal een kwartslag draaien. Voor de zekerheid! Doe je dat niet, dan loop je de kans dat de andere kant het overleeft en jou te grazen neemt. Dit gevaar loopt nu wethouder Bert Frings van Nijmegen. Hij heeft op brute wijze, maar niet toereikend, directeur Monique Neuféglise van de Rigtergroep geprobeerd uit te schakelen. Zij slaat nu terug!

Door Ray Heijder

Deze blog is geen pleidooi voor Monique Neuféglise, want wat er precies is gebeurd voorafgaand aan het drama rond de Rigtergroep is voor BurgerkrachtCentraal minder belangrijk dan de ontluisterende, zeer bedenkelijke en zorgwekkende wijze waarop de gemeente Nijmegen met de kwestie omgaat. Dat de Rigtergroep daarbij kapot is gemaakt (failliet) is erg en het is een persoonlijk drama dat mevrouw Neuféglise (wat ze ook heeft gedaan) buitensporig zwart is gemaakt.

Maar het meest schrijnende is altijd nog het lot van de Rigtergroep cliënten. Laten we dat vooral niet vergeten.

Bovendien is er nog een slachtoffer:

De lokale democratie is gruwelijk vermoord en nu morsdood in Nijmegen!


Door het slijk

Bert Frings koos ervoor om de Rigtergroep en Neuféglise volledig in het openbaar door het slijk te halen. Daar is misschien nog wat voor te zeggen als je dit een aanpak van ‘openheid’ zou noemen. Maar helaas eindigt hiermee alle transparantie. Er werd een zeer zware beschuldiging in de publieke arena geworpen en vervolgens bleef elke onderbouwing volledig uit en betrachtte de gemeente Nijmegen een compleet stilzwijgen naar iedereen.

Zo heeft BurgerkrachtCentraal bijna moeten smeken om een bewijs van de politieaangifte die in juli 2017 tegen de Rigtergroep zou zijn gedaan. Uiteindelijk hebben we dat toch kunnen afdwingen, maar wat een heisa was daarvoor nodig zeg!

De aangifte tegen de Rigtergroep is onderdeel van het door het slijk halen, maar het meest verwoestende is nog wel de berichtgeving in de media. De mainstream media (Algemeen Dagblad, Gelderlander en Omroep Gelderland) leenden zich voor eenzijdige verslaggeving die vooral in dienst stond van de gemeente Nijmegen, in het bijzonder wethouder Bert Frings. Om het verhaal nog een beetje geloofwaardig te maken, werden ook nog wat gedupeerde cliënten van de Rigtergroep onder de aandacht gebracht.

Mede door de media is in elk geval de Rigtergroep Nijmegen geval geëlimineerd (faillissement) en werd als zeer bedenkelijke klap op de vuurpijl zorginstelling Onder de Bomen zomaar mooie business in de schoot geworpen door de zorgwethouder. Monique Neuféglise is daarbij nu waarschijnlijk persona non grata in de zorgbranche.

En er is nog een slachtoffer in het drama Rigtergroep: De lokale democratie!
Die is gruwelijk vermoord en nu morsdood in Nijmegen!


Tegenaanval

Maar Bert Frings heeft verzuimd te controleren of Rigtergroep directeur Monique Neuféglise nog bewoog na zijn brute aanval op haar persoon, rechtstreeks en via de media. Bert vergat even twee vingers in haar hals te leggen om te voelen of er nog hartslag was. Dat zou hem nog wel eens duur kunnen komen te staan. Neuféglise is namelijk deze week met een tegenaanval gekomen.

Neuféglise heeft samen met haar advocaat Gerrit Jan Pulles aangifte gedaan bij de politie wegens smaad en laster. Daarbij eisen ze 7 á 8 ton voor geleden schade. In juli was het juist gemeente Nijmegen die aangifte deed Neuféglise. Dit vanwege vermeende pgb-fraude met zorggelden. De Rigter-directeur beschuldigt nu in het bijzonder wethouder Bert Frings van het verspreiden van onzinverhalen.

Failliet Rigter eist 8 ton van Nijmegen wegens ‘smaad en laster’ (De Gelderlander, 3-11-2017)
Rigtergroep eist 8 ton van Nijmegen wegens smaad en laster (Omroep Gelderland, 3-11-2017)


Het gaat nu om spannen om de werkelijk agenda

Met de tegenaanval van Monique Neuféglise zijn we een nieuwe periode van het Rigtergroep schandaal ingegaan. Het gaat er nu om spannen bij de vraag over welke krachten er nu werkelijk spelen, welke het sterkst zijn en vooral welke geheim plan wordt uitgevoerd.

BurgerkrachtCentraal blijft het vermoeden houden dat het hier niet alleen maar gaat om zorginstellinkje pesten. Er wordt een veel groter, landelijk doel gediend, namelijk het in diskrediet brengen van het persoonsgebonden budget (PGB) met als eindresultaat het afschaffen daarvan in de huidige vorm. Dit om het het burgerbudgetrecht en zelfbeschikkingsrecht van u en mij af te nemen.
Zie ook de blog: De werkelijke perverse PGB agenda: burgerbudgetrecht afschaffen

Als deze lezing van BurgerkrachtCentraal klopt, hoeft wethouder Bert Frings zich geen zorgen te maken en weet hij dat ook. Hij is dan in feite een ingehuurde kracht die de verborgen agenda dient. Hij zal daarvoor riant worden beloond.

Bovendien hoeven wethouders zich sowieso nooit zorgen te maken. Er is altijd nog de riante wachtgeldregeling en men vergeeft ook snel. Zelfs burgemeesters en wethouders die zich seksueel hebben misdragen, landen uiteindelijk toch wel weer elders op het pluche.

Of Monique Neuféglise hier nog wat uit kan slepen, is maar de vraag, Ze zal er in elk geval voor moeten knokken de komende tijd.
Voor de publieke zaak is het te hopen dat ze hier de moed voor kan opbrengen, want het lijkt erop dat er nog veel misdaad van de Nijmeegse overheid in het verborgene is dat eigenlijk op tafel zou moeten komen. BurgerkrachtCentraal blijft een steentje bijdragen aan de onthullingen.

Een reactie plaatsen