Niet Mark maar Gert-Jan leverde ons uit

Overige blogs

Gert-Jan leverde ons land uit
Gert-Jan leverde ons land uit

17-01-2018 – Op sociale media wordt de roep steeds groter dat Mark Rutte weg moet. Op allerlei gemanipuleerde foto’s wordt hij als een duivel of een leugenaar afgebeeld en laten we hem in tekstwolkjes vreselijke en bedrieglijke dingen zeggen. Er is ook een online petitie voor de val van onze huidige MP.

Oké, veldmaarschalk Mark Rutte voert als hoogste in rang het leger tegen het volk (ook wel regering genoemd) aan, maar hij is niet degene die Nederland heeft verraden. Dat is Gert-Jan Segers van de ChristenUnie.

Door Ray Heijder

Na een hele lang formatie stond daar dan eindelijk de tegen wil en dank samengestelde ploeg omdat zoals dat heet ‘het land nu eenmaal moet worden geregeerd’. Bij de presentatie van de nieuwe regering had ik direct het idee dat er enkele (misschien alle) bewindslieden gedwongen zijn om mee te doen.

Qua portefeuilleverdeling is er volgens mij ook de nodige dwang geweest. Of het moet zo zijn gegaan dat er werd gevraagd wie er een hond heeft en dat degene die als eerste de vinger opstak het departement met het dossier Gaswinning kreeg. ‘Somebody has got to do the dirty job’ is de enige troost voor zo iemand.


God en de kiezers, wie waren dat ook alweer?

Laat ik voorop stellen dat ik totaal geen relevantie van de politiek meer zie. Ik stem zelfs al dertig jaar niet meer om die reden. Het maakt namelijk niet uit wat je doet in het tweedimensionale platform van louter mensenwerk waar de horizontale leugen heerst. Het is de werkelijke macht (duistermacht) die aan de touwtjes trekt. Net als het volk, bungelen daar ook politiek, regering en overheid aan.

Mark Rutte: Eikel, spelbreker!
Mark Rutte: Eikel, spelbreker!

Jesse Klaver kon met zijn partijgenoten op het felbegeerde, lonkende pluche terecht komen. Eindelijk! En het was zó dichtbij. En toch ook ver weg als je tijdens de formatiegesprekken te binnen schiet dat er kiezers zijn die jouw partij hebben gekozen vanwege principes. Tot ontsteltenis van velen, haakte Jesse af.

Het chagrijn droop van de smoelen van Buma en Pechtold en Mark Rutte was behoorlijk pissig op spelbreker Klaver.

En toen kwam de reddende engel: Gert-Jan Segers van de ChristenUnie!

Alsof hij een acute aanval van Alzheimer kreeg, zwichtte hij voor het pluche. God en de kiezers was hij in één keer vergeten. Wel voelde hij dat zich een wonder aan het voltrekken was en christelijk Nederland zag dat ook en dacht nog wel even aan de Heer:

Wow, de Allerhoogste heeft onze Gert-Jan uitverkoren om Zijn Koninkrijk te vertegenwoordigen in de leiding van Nederland. Amen!

Zou de ChristenUnie dan echt in de regering kunnen komen? He-le-maal dol werd Gert-Jan van het idee. Er zou een lange periode van besprekingen komen dat wel, maar Segers ging er elke dag met zijn broodtrommeltje en een doos tissues heen. Ja, want hij bleef maar kwijlen van het idee van regeringsdeelname.


Gert-Jan hoereert en gokt

Maar God gruwelt van het zogenaamde ongelijke span met ongelovigen en dat heeft de ChristenUnie nu gevormd met VVD, D66 en CDA.

Niet Mark Rutte, maar Gert-Jan heeft daarmee Nederland uitgeleverd.

God gaat hier niet mee akkoord en laat zich niet beledigen. Dit zal zeker de wraak van God over ons land en volk aanzienlijk vergroten. En God was al bezig met ons een lesje te leren voor het Hem de rug aan het toekeren.

Ik heb Gert-Jan, die overigens een fervente Twitteraar is en zelfs antwoord geeft aan het gewone volk, meerdere keren gewaarschuwd (zonder ook maar een enkele reactie):

Broeder in de Heer, doe het niet. Dit is niet wat God wil.
Ook jij moet dit weten als je het Woord van God kent!

Tel alle 36 getallen eens bij elkaar op
Tel alle 36 getallen eens bij elkaar op

Het blijft hoereren als je wekelijks naar de Wallen gaat om een dame van plezier te bezoeken en geld uitgeeft dat eigenlijk voor andere dingen nodig is. Je kunt bij God niet wegkomen met het excuus dat je telkens voor en na de wip even iets over het geloof vertelt aan de ontblote dame. Onder het mom van dat er dan tenminste nog iets christelijks gebracht wordt in de goddeloze buurt.

Geld verkwisten aan de roulettetafel  in het casino kun je voor de Allerhoogste ook niet goedpraten door te stellen dat je telkens als het balletje rolt een schietgebedje naar Hem doet.

Ja maar, tijdens het wachten op wat er valt, spreek ik ook met mijn tafelgenoten en als het zo uitkomt vertel ik over Jezus!

Ja ja, tel de cijfers op de roulette (1 tot en met 36) maar bij elkaar op en je komt uit op het getal van de duivel 666.

Regeringsdeelname van de ChristenUnie valt niet goed te praten door te stellen dat dan in elk geval nog iets van God is vertegenwoordigd. God is naijverig (jaloers) en deelt geen macht met ons!
Hij doet zeker niet voor spek en bonen wat Gert-Jan Segers probeert.


De 'magnificent' four dan maar
De ‘magnificent’ four dan maar
Wat had hij dan moeten doen?

Jesse Klaver gaf het goede voorbeeld en mensen zoals ik hebben Gert-Jan broederlijk gewaarschuwd. Er bestaat geen enkel Bijbels legitiem excuus voor het vormen van een ongelijk span met ongelovigen. God heeft het gebod niet voor niets aan de mens gegeven, omdat Hij weet in welk spagaat men terecht kan komen.

Zo’n situatie zal er namelijk altijd toe leiden dat er water bij de wijn moet worden gedaan. Dat is menselijk gezien misschien zelfs goed en prijzenswaardig: compromissen, polderen en zo. Maar God sluit geen compromissen!

Gert-Jan Segers had zich letterlijk onsterfelijk kunnen maken door krachtig op te staan en ten overstaan van heel Nederland moeten zeggen:

Nee dit ga ik, dit gaat de ChristenUnie niet doen! Dit is niet wat God wil!

Dan had hij misschien net als Jesse de chagrijnige smoelwerken van Buma en Pechtold gekregen en een nog woedender foeterende Mark Rutte getroffen, maar dan was hij wel zoals de helden Sadrach, Mesach en Abednego. Dat waren de mannen die ooit als enigen weigerden voor dictator Nebukadnezar te buigen op straffe van in een hete oven te worden geworpen.

Ja, maar dan was er geen regering gekomen en zouden we opnieuw naar de stembus moeten toch?

Inderdaad! En dan hadden we de kans om massaal op een echte man van God te kiezen en minimaal 76 zetels te bezorgen. En zo ons land te bevrijden van de wraak. Maar nu zijn we uitgeleverd aan de duivel door Gert-Jan Segers!

Hij had niet beter zichzelf kunnen ontmaskeren dan met zijn eigen woorden in zijn column in het Nederlands Dagblad in de tweede week van 2018:

Want alles wat onze democratische rechtsstaat nodig heeft om ten onder te gaan, zijn onverantwoordelijke politici, sensatiebeluste kiezers en journalisten die de politiek verslaan alsof het een soapserie is.

Een reactie plaatsen