Het ABC van verlossing

In diverse geloofsartikelen sluit ik af met een aanmoediging om voor Jezus te kiezen. Hij is de enige die tot jouw verlossing kan leiden. Als je tenminste snapt dat je die nodig hebt. Iedereen heeft het nodig, maar weinigen zullen het willen aannemen. En wie dat niet doet, zal ooit de vreselijke gevolgen ondervinden. Eeuwig!

De aanmoediging doe ik door te stellen dat het eigenlijk heel eenvoudig is om je verlossing in de wacht te slepen. Het kost je geen cent en je hoeft er niet allerlei prestaties voor te leveren zoals door de hele geschiedenis oplichters (priesters, dominees, imams en andere misleidende leraren) de mens hebben wijsgemaakt.

Door Ray Heijder

Net als voor een pizza, hoef je voor je verlossing zelfs de deur niet uit. Je hoeft jezelf niet afhankelijk te maken van één of andere malloot die zijn of haar hand op je legt en allerlei toverspreuken roept. Allerlei ingewikkelde rituelen en bedevaarten zijn niet nodig. Je hebt geen gebed van een ander nodig om zelf je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen eeuwige redding en voor gehoorzaamheid aan God.


Zo ben je van het ene op het andere moment voor altijd gered
Het ware evangelie is kinderlijk eenvoudig
Het ware evangelie is kinderlijk eenvoudig

Er is geen orgaan, instantie, kerk, religie, politieke partij, praatgroep, clubje, mag-ik-dan-bij-jou of welke aardse strohalm dan ook waar je bij terecht kunt. Je hoeft er alleen maar voor naar Jezus en dat is zo eenvoudig. Het is een kwestie van drie blokken, het ABC van verlossing. Ik heb het uit het Engels.

‘A’ staat voor ‘Acknowledge’ of ‘Admit’
Erkennen of toegeven dat je een zondaar bent. Berouw daarover hebben, is cruciaal. Zonde is daarbij niet wat we vaak denken Het is die horizontale situatie waarin je geen verbinding met God en de waarheid (meer) hebt. Dat wat we meestal zonde noemen, is daar het gevolg van. De slechte dingen die we doen, komen voort uit het los staan van de liefde van God.

‘B’ staat voor ‘Belief’
Geloven dat Jezus de Zoon van God is die door Zijn offer aan het kruis en ultieme gehoorzaamheid aan de Vader voor ons (ook voor jou) de mogelijkheid heeft gecreëerd om onder de macht van de zonde uit te komen, ofwel de verbinding met God te herstellen. Dat Jezus de straf heeft gedragen die wij (ook jij) verdienden.

‘C’ staat voor ‘Commit’ of ‘Call upon His name’
Jezelf aan Jezus geven. Dat is de laatste stap. Zeker in onze tijd geen gemakkelijke stap, omdat je jezelf aan zoveel kunt geven en de wereld het niet stoer vindt als je zoiets doet. Je zal eerder voor gek of bezetene worden uitgemaakt. Of gewoonweg een zielenpoot. Maar een ieder die de naam van de Heer zal aanroepen ‘Call upon His name’ is gered. Direct!

Want: al die de naam des Heren aanroept, zal behouden worden
Romeinen 10:13

Beste lezer, ga er vandaag nog voor en kies voor je eigen redding. Dat klinkt misschien egoïstisch, maar de wereld moet maar zien van de leugen komt. Niemand heeft een excuus voor het afwijzen van de waarheid die in Jezus is. Nu niet, straks niet en nooit niet.

Maar IEDEREEN heeft de gelegenheid de waarheid aan te nemen.
NU (straks kan/zal het te laat zijn)!