Groningen, meer dan gas alleen

< Blog

De Nationale Bliksemafleider
De Nationale Bliksemafleider

12 januari 2018 – Ooit scandeerde men trots ‘Er gaat niets boven Groningen’ maar vandaag rommelt het onder Groningen met rampzalige gevolgen voor de bewoners. Gelukkig zijn we een solidair land en zijn we met twaalf provincies als het ware één lichaam. Als een onderdeel lijdt, dan lijden we met elkaar en helpen we de gedupeerden, toch?

Door Ray Heijder

Het begin erop te lijken dat onze solidariteit niet verder gaat dan medeleven en collectieve verontwaardiging. Misschien kunnen we ook niet meer op dit moment. Maar wat dan wel alle beschaafdheid te buiten gaat, is dat politiek, regering en overheid het af laten weten. De kwestie Groningen wordt zelfs gebruikt voor opportune ‘momentjes’ die op een heel ander vlak nuttig zijn. Maar niet voor de mensen daar in het noorden.


Grove belediging en valse belofte

Nadat we het verwerpelijke optreden van de politie hebben gehad waarover ik in Noordelijke razzia door politieagenten schreef, doet de bliksemafleider van de overheid er een vulgair schepje bovenop en pakt zo ook zijn moment.

Met een perverse reden braakt Reinier van Zutphen, de Nationale Ombudsman, er het volgende uit.

Ik wil graag van mensen horen wat ze nodig hebben. Dan ga ik mijn uiterste best doen om te zorgen dat er echt wat gebeurt.

Bron: NOS

De meeste toehoorders zullen dit een mooi gebaar vinden van Van Zutphen. Ook de gedupeerden.

Wat ze niet in de gaten hebben, is dat ze grof worden beledigd en ook nog eens een valse belofte krijgen.

Wat de Nationale Ombudsman feitelijk zegt, is dat mensen tot nu toe niet hebben aangegeven wat ze nodig hebben. Gezien de enorme aandacht die de problematiek al heeft gehad en de vele mensen (inclusief de gedupeerden) die hun zegje hebben gedaan op vele plaatsen, moet de gedachte zijn:

Van welke planeet komt deze man?
Van onder welke gasbel is hij omhoog komen borrelen?

Als de mensen dan eindelijk eens een keer aan hem hebben verteld wat ze nou eigenlijk nodig hebben, pas dan gaat hij als Nationale Ombudsman zijn uiterste best doen. Dus niet eerder hè?

Dit is de inmiddels traditionele toepassing vanuit de psychologie en mindhacking geworden:
Vragen naar de bekende weg en daarbij doen alsof je alles voor het eerst hoort. Als de ander dan ‘eindelijk eens echt’ met zijn ziel en zaligheid komt, dan zal er hulp hoor.

Ze doen het allemaal, de mindfuckers (lees: professionals) bij de overheid en het netwerk van adviespartners. Ook (en juist) de daarop getrainde klantmanagers bij gemeentelijke sociale diensten.

En dan de valse belofte in het tweede deel van de uitspraak van Reinier van Zutphen.

Dat er echt wat gebeurt, is nooit iets wat de Nationale Ombudsman kan bereiken. Hij mag alleen maar adviseren en als er al wat gebeurt, dan is dat niet omdat hij zijn uiterste best heeft gedaan.


Vergis u niet in deze vazal!

De Nationale Ombudsman is uitsluitend een bliksemafleider van de overheid. Hij maakt mooie sier als een soort messias, maar moet er vooral voor zorgen dat negatieve energieën op een centraal punt samenkomen. Vervolgens zal hij die op een slimme manier reguleren.

Dat is ook hier de bedoeling. De gedupeerde Groningers worden verleid om hun grieven bij hem neer te leggen. Hiermee wil de overheid voorkomen dat ze dat niet elders doen waar zij de controle niet over heeft.

Ik hoop dat we onze ogen openen en niet trappen in deze zoveelste smerige truc van de overheid (duistermacht). 

< Blog

 

Een reactie plaatsen