Het spel en de flikkers in Nijmegen

Wethouder Bert Frings in Nijmegen weet hoe het spel en de flikkers moet worden gespeeld. Maar het is toch ‘knikkers’? In de gangbare uitdrukking inderdaad, maar de afwijkende woordkeuze is hier bewust toegepast. Er wordt in Nijmegen door de burgers schofferende GroenLinks regent voor zorg, welzijn en wonen niet bestuurt, maar samen met de collega’s en de partijdige reguliere media van alles geflikt.

Door Ray Heijder

Vandaag lezen we in één van de ‘controlled media’ het Algemeen Dagblad, dat Bert Frings zijn zinnen heeft gezet op voormalig verpleeghuis Doekenborg om er een ‘sociaal ontmoetingshuis’ van te maken. Dat past in op zich in de zucht van wethouders naar het minimaal één paradepaardje aanspannen per ambtsperiode. De naam ‘Doekenborg’ dook onlangs al op en komt bekend voor… Inderdaad één van de plekken waar de cliënten van de bewust om zeep geholpen Rigtergroep ondergebracht zijn.

Het artikel in het Algemeen Dagblad is koren op de molen van BurgerkrachtCentraal want het illustreert een aantal huiveringwekkende aspecten waar al geruime tijd de aandacht op is gevestigd.

De verzonnen aangifte

Nog steeds en nu op het hoogtepunt, verdenkt BurgerkrachtCentraal dat de gemeente Nijmegen heeft gelogen over de aangifte wegens fraude door de Rigtergroep. Inmiddels heb ik gisteren een melding bij de politie gedaan en heb ik aangeklopt bij de Nederlandse Zorgautoriteit.

Sommige lezers vragen zich af waarom ik mij zo druk maak over die volgens mij verzonnen aangifte. Dat heeft twee redenen

  1. We moeten kunnen vertrouwen op dat wat een gemeente stellig in de openbaarheid brengt juist is. Als er ook maar één burger daaraan (publiekelijk) twijfelt, zou het voor de overheid de moeite waard moeten zijn dat direct te ontzenuwen. Dat moet geen probleem zijn als er niets te verbergen is. Maar is dat natuurlijk wel als er inderdaad iets niet in de haak is. Code rood voor de democratie!
  2. De aangifte behorende bij de stellige beschuldiging van fraude wordt als legitimatie gebruikt voor de ontmanteling van de Rigtergroep. Dat is een zeer ingrijpend proces met grote gevolgen! Wat nu als er helemaal geen sprake is van fraude?

Bij het laatste punt valt te vermelden dat er veel schade is voor de cliënten van Rigtergroep. Maar vergeet ook niet de financiële schade nu de Rigtergroep B.V. failliet is gegaan. En wat te denken van de directrice Monique Neuféglise die open en bloot door het slijk is gehaald. Met naam en toenaam en niet als M.N. te Nijmegen! Daarmee praat ik niets goed mocht de dame echt crimineel blijken te zijn, maar dat staat totaal op losse schroeven. In direct contact dat ik met Monique heb via e-mail, lees ik steeds terug: ik ben volstrekt onschuldig en word gedemoniseerd door de gemeente Nijmegen.

Maar ik heb ook direct contact met gedupeerde cliënten, sommigen bang en geïntimideerd door de gemeente en wantrouwend naar de kranten en andere media. Daaronder zijn er ook die boos zijn op Monique, maar waar ze alles op moeten baseren… Ze worden zowel vanuit de gemeente als de leiding van de Rigtergroep niet of nauwelijks geïnformeerd. In meerdere gevallen lees ik van hen dat ze net als ik overal moeten speuren naar stukjes informatie.

LET NU OP!
Vanaf juli is met grote stelligheid gesproken over fraude door de Rigtergroep. Zo stellig dat het voldoende reden zou zijn om de geldkraan naar de zorginstelling dicht te draaien en een verbod op het aannemen van cliënten op te leggen. Vervolgens het compleet ontmantelen van de Rigtergroep.

En als dat zo goed als voltooid is:

Zij moesten plotseling verhuizen doordat de instelling voor 48 cliënten met psychiatrische klachten wordt opgedoekt na vermoedens van fraude.

Met hulp van het Algemeen Dagblad is het nu tijd om de grove en stellige beschuldiging af te gaan zwakken (zeker na het hardnekkige ‘gedram’ van BurgerkrachtCentraal). Het zijn nu ineens ‘vermoedens’

And after all is said and done

Nog iets om uit het krantenartikel te lichten:

De net nieuwe bewoners, 14 cliënten van de Rigtergroep, zijn uiterlijk 1 april weer vertrokken.

Illustratief voor het onmenselijk gezeul met de cliënten van de Rigtergroep waarmee Cliënt Rigtergroep: Verhuizen is nog erger dan liefdesverdriet volledig wordt genegeerd.

‘Patiënt’ Rigtergroep overleden, doel bereikt en over tot de orde van de dag!

Maar BurgerkrachtCentraal zorgt er in elk geval voor dat er nog wat sporen van het plaats delict online staan voor toekomstige vervolging van wethouder Bert Frings en zijn eventuele medeplichtigen.

Waar zij met hun spel en de flikkers ook neerstrijken!

Een reactie plaatsen