Krant & Co

Publicaties in de verschillende media die naar de verrichtingen van BurgerkrachtCentraal.nl verwijzen of waaraan wij hebben bijgedragen.

Dit Is Roden besteedt aandacht aan de BKCkeuring Drenthe

12 november 2018 - Het lokale nieuwsagentschap @ditisRODENnl besteedt vandaag aandacht aan het resultaat van onze BKCkeuring in de provincie Drenthe. Dank daarvoor. We hopen dat dit eraan bijdraagt dat de Drentse gemeenten zich aangemoedigd voelen hun websites te verbeteren.
Gemeente Noordenveld is op BKC Online informatievoorziening afgekeurd

BurgerkrachtCentraal kwalificeert Nijkerk als schaamteloos

Op de site van BurgerkrachtCentraal oordeelt deze de gemeente Nijkerk als een onbetrouwbare overheid.
Ely Hackmann, 30 oktober 2018, Nijkerk.Nieuws.nl

Gemeentesite kan transparanter over bijstand

De website van de gemeente Barneveld is niet transparant genoeg als het gaat om de informatievoorziening over het aanvragen van een uitkering. Dat vindt het burgerinitiatief Burgerkracht Centraal, dat de uitvoering van de Participatiewet door alle Nederlandse gemeenten op dit punt onder de loep neemt.
Jannes Bijlsma, 17 oktober 2018, Barneveldsekrant.nl

'Aanvragen bijstand bij gemeente expres lastig'

Met 'trucjes' en slechte voorlichting proberen veel gemeenten te voorkomen dat inwoners daadwerkelijk een bijstandsuitkering aanvragen. Ook worden mensen vaak niet geïnformeerd over het recht op een voorschot. Daarvoor waarschuwt Sociaal Verhaal, een club van zo'n twintig juristen die minima helpt met het aanvragen van een uitkering.
Abdel Ilah Rubio, 11 april 2018, Algemeen Dagblad