Bio:b ‘Grace period’ voor gemeenten tot en met 3 mei

< Startpagina < Kwesties < Operatie: Plichten, maar burgerrechten ook!

Aanmoedigingsperiode tot en met 3 mei 2018
Aanmoedigingsperiode tot en met 3 mei 2018

11/04/2018 - Na woensdag 3 mei 2018 zijn de 'lijnen' gesloten. Dat moment fixeert BurgerkrachtCentraal voor het definitief opstellen van het eindrapport Bio:b (en de bijbehorende ranglijst met 380 gemeenten). Dit om vervolgens op maandag 7 mei de resultaten te publiceren.

Lees hier meer over Bio:b...

Dat betekent dat we tot die tijd in een 'grace period' leven waarin gemeenten waar nodig hun website op het specifieke punt van online informatie over de bijstandsaanvraag in orde kunnen brengen.

Hoewel het soms als wat streng, verwijtend en misschien opdringerig over kan komen, hebben we met onze bemoeienis louter de intentie om gemeenten aan te moedigen om verbeteringen door te voeren. In het belang van de burgers!

Dit doen we door Tweets uit te zenden op het account @Biob2018.


Positief ontvangen door gemeenten

We vinden het bemoedigend dat meerdere gemeenten onze aanmoediging positief ontvangen en vaak direct aanpassingen ter verbetering (laten) doorvoeren op hun websites. Voor ons is dit een toonbeeld van oor hebben voor de stem van de burgers.

Een deel van die gemeenten neemt zelfs de moeite om het oppikken van ons signaal aan BurgerkrachtCentraal (via Twitter) terug te koppelen. Dat vinden we erg prettig, want zo kunnen we gelijk de data in ons onderzoekssysteem updaten of noteren dat we dat eind april niet moeten vergeten te doen.

We willen natuurlijk in mei per gemeente de meest actuele status presenteren.


Na de tijd van 'genade'

Direct na 3 mei 2018 maken we de eindbalans op. Op maandag 7 mei kan elk gemeente zich terugvinden op de eerste editie van de Burgerinformatieladder. De verantwoording van de plaatsing daarop, geven we in een mooi rapport. Daarin komen ook aanbevelingen en achtergrondinformatie over online informatievoorziening, toegespitst op de aanvraag algemene bijstand.