Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Lab 055/0578

Apeldoorn/Epe Proeftuin Participatiewet

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Door Ray Heijder

Hallo beste lezer,

Het is weer eens tijd voor een update van mij. Daarvoor is er vandaag 12 januari 2019 een goede aanleiding. Het brommertje van Sandd komt een brief van de gemeente Apeldoorn bij mij bezorgen. Althans, de postbode die op dat voertuig zit.

Op zich wat vreemd, want normaal krijg ik steevast op de vrijdag post van de gemeente Apeldoorn. Eigenlijk gemeente Epe, maar schimmig als men doet...

Nu op zaterdag dus. Ik heb medelijden met de arme postbode die ploetert door de druilerige regen. Waarschijnlijk iemand in de Participatiewet met behoud van uitkering en uitzicht of kans op een echte baan in het Land van Ooit.

Maar dit zal wel een spoedzending zijn. Het moet vast om iets heel dringends gaan.
Inderdaad, een supersnel antwoord op mijn brief van 21 juni 2018, bijna zeven maanden geleden!!!

Niet zomaar een brief, maar een heus besluit! En dat is voor bezwaar ontvankelijk, dus dat biedt perspectief! Dat betekent: nieuwe ronde, nieuwe kansen in het langslepende conflict tussen de gemeente Apeldoorn/gemeente Epe en Ray Heijder.


Rijp voor de GGZ?

Maar voordat ik mij stort op deze nieuwe stap in dit bijstandsdrama en jou als lezer daarin meeneem, mijmer ik even over een recente vraag van mijn trajectregisseur Werk en Inkomen bij de gemeente Epe:

Even Ray, is het niet zo dat je elke keer wacht op een stap van de gemeente, zodat je daar weer over kunt schrijven?

Wow, dat beeld bestaat dus over mij bij die man, maar ik ben er 100% van overtuigd, ook bij de gehele sociale dienst. Dat is zorgwekkend, maar heeft ook wel iets hilarisch.
Ben ik de speelbal en het lachertje van de gemeente Apeldoorn en gemeente Epe aan het worden of ben ik het zelfs een hele tijd zonder het door te hebben?
Is het niet zo dat het eigenlijk andersom is? Dat de gemeente doorgaat met treiteren zodat ik blijf publiceren? Een kat-en-muis-spel dus?

De gemeente kan natuurlijk ook eindelijk eens echt naar mijn dossier kijken en met mij gaan samenwerken. Maar dat is helemaal niet de bedoeling!

Ray Heijder moet kapot vanaf den beginne omdat hij zijn muil opentrok. Ooit draait hij door en is hij rijp voor de GGZ. Dat kan niet anders. Iedereen breekt vroeg of laat.


Tel de zegeningen

Zo aan het begin van het nieuwe jaar, laat ik mij niet van mijn stuk brengen door een poststuk van mijn burgeronvriendelijke, sommige burgers hatende gemeente. Ik vind de eerste twee weken van januari altijd een mooie periode om de zegeningen te tellen die je mee mocht nemen tijdens de jaarwisseling.

Een grote zegening die ik over heb gehouden aan de treiterij van de gemeente Apeldoorn en gemeente Epe is BurgerkrachtCentraal. Deze zegen is zo mooi omdat die veel verder gaat dan mijn eigen belang.

Het gaat langzaam, maar ik behaal landelijk(!) daadwerkelijk positieve resultaten. Verderop in het jaar zal ik die ook in het eerste jaarverslag van BurgerkrachtCentraal concreet opsommen met naam en rugnummers van gemeenten.

Ik sta met mijn landelijke oriëntatie nu emotioneel los van de gemeente Apeldoorn en de gemeente Epe. Vervelend is echter nog wel dat ik met deze lokale overheden die de wet verachten en overtreden zeer negatief te maken heb. Dat blijkt maar weer vandaag.

Dus parallel aan al het nuttige werk zal ik er voorlopig nog wel energie aan moeten verspillen. Ach dat kan er nog wel bij, terwijl de middelen die ik heb al zo beperkt zijn (lees: nihil).

Best knap dat BurgerkrachtCentraal er (nog steeds) staat, of niet?


Herzieningsbesluit

De nieuwe ronde, nieuwe kansen wordt ingeluid door een herzieningsbesluit van de gemeente Epe. Door een 'Medewerker Toegang en Preventie' namens het college opgesteld en verzonden aan mij door die meneer van Sandd op 't brommertje.

Ze blijven bij gemeenten ook maar namen bedenken hè. Net als ik trouwens, want sinds 1 januari noem ik mij ineens 'sociaal zendeling'. Als het beestje maar een naam heeft, toch?

Dit weekend vertel ik je meer over het herzieningsbesluit dat TEGEN mij is gericht, laat ik deze ook aan je zien en komt aan de orde hoe het nu verder zal gaan. Op Twitter en Facebook laat ik weten wanneer het zover is.

Onderdeel van:
Lab 055/0578

Ray Heijder