Voorkomen verdient beter dan genezen

Helemaal leeg knijpen die burgers
Helemaal leeg knijpen die burgers

Wat doe jij als je kunt kiezen uit een zo goed als uitgeknepen tube tandpasta als ernaast een gloednieuwe, maagdelijke verpakking staat? Juist, je pakt die laatste, zeker als je haast hebt. Het lijkt net of het beter poetst hè met zo’n flinke, verse dot op je borstel?

De overheid en andere uitzuigers staan nu ook voor zo’n keus: graaien in het sociaal domein dat al bijna is uitgeperst, of een nieuwe bron aanboren. Ook hier valt de keus op het tweede.

Door Ray Heijder, 26 januari 2018
< Lucratieve Open Inrichting

De nieuwe sociale goudmijn is de gewone normale Nederlander, laat ik het de Homo Ordinarius van Mark Rutte noemen. Eigenlijk wat paradoxaal om die term te introduceren in een tijd dat iedereen gek lijkt te worden. De vertrouwde en natuurlijke omgang tussen man en vrouw gaat volledig op de schop. Het ‘geachte mevrouw en meneer’ is niet meer gepast (er is nu zelfs de samentrekking ‘vreer’ van een genderzwervende malloot bij BIJ1 van Sylvana Simons).

Verder raken mensen steeds vaker in de war als ze bij zichzelf tussen de benen een slurfje aantreffen en liever willen dat het een gleufje is (en vice versa). Het is een tijdperk waarbij onze ooit zo geliefde tradities aan de kant moeten worden geschoven en daar felle discussies over worden gevoerd.

Normaal doen staat gelijk aan idioterie en het wordt met de dag absurder.

Zo kan een pornofilmpje met een vent met de naam Rapper Sjors ineens viral gaan en worden we (ook onze kinderen) getrakteerd op beelden van een man die een vrouwspersoon die ook een heuse piemel heeft oraal en van achteren neemt. Hopla, gewoon mainstream, terwijl je voor echt belangrijke zaken nauwelijks een podium vindt.


Preventie is het nieuwe verdienmodel

De kwetsbare mensen in het sociaal domein zijn een gemakkelijke prooi. Ze tuimelen behoeftig in het vangnet en hun afhankelijkheid maakt ze gemakkelijk te controleren (lees: uit te buiten). Desondanks worden ze naast kwetsbaar ook getypeerd als onbetrouwbaar. De overheid is zeer wantrouwend jegens burgers!

Door hun situatie halen ze het niet in hun hoofd om te protesteren en zij die dat wel doen, wordt te verstaan gegeven dat ze niet zo hoog van de toren moeten blazen als ze hun hand komen ophouden. Daar is de meerderheid van het werkende volk het ook roerend mee eens want die moet de euro’s door noeste arbeid ophoesten.

De Homo Ordinarius echter is een stuk minder gemakkelijk te verschalken. Hij is veel minder afhankelijk, althans denkt dat te zijn.

Tom Poes, verzin een list!

De overheid met haar netwerk van adviespartners zou de overheid niet zijn als ze geen listen meer kan verzinnen. Voor de gewone normale Nederlander is  het konijn uit de hoge hoed: preventie.

Het nobele streven van preventie is het voorkomen van ziekten, waaronder ook gekte. En daar valt de komende tijd enorm aan te verdienen. Inmiddels meer dan aan het genezen van de probleemgevallen in het sociaal domein.

Voorkomen verdient beter dan genezen!


Preventie, speerpunt van de huidige regering

Voor de huidige regering is preventie een speerpunt en een belangrijke taak voor Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij heeft nog meer taken en in het kader van ‘voorkomen verdient beter dan genezen’ zijn er twee heel interessant: GGZ en Gezondheidsbevordering (leefstijl).

Voor de werkelijke macht waarbij het grootbedrijf een belangrijke rol speelt, zal Paul zich op het irritante af gaan bemoeien met de geestelijke en lichamelijke toestand van de Homo Ordinarius, de gewone normale Nederlander.

Via allerlei programma’s begeleidt vanuit het netwerk van adviespartners van de overheid zal er een kolkende geldstroom ontstaan richting het grootbedrijf, dus uit het maatschappelijk domein. Het grote geld is het eerste doel, maar het gaat ook om het onder controle krijgen van de werkende Nederlander.

Het zal allemaal mooi worden gebracht als oplossingen in het belang van de mensen.

Wie wil nou niet gezond blijven? Weet je wel wat er gebeurt als je ziek wordt, lichamelijk en nog erger, in je bovenkamer? Dan kun je zomaar in dat vreselijke sociaal domein terechtkomen en een armoedeval maken.

Kijk, ter voorbereiding op deze geldroof 2.0 is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de afbraak in het sociaal domein zodat het een tactisch afschrikmiddel kon worden voor de Homo Ordinarius.