MEE Veluwe draait de boel om

MEE Veluwe draait de boel om

21 februari 2019 | Voor het gesprek op 28 februari 2019 vraagt Ray Heijer assistentie van MEE Veluwe. Hij ergert zich aan de halfbakken reactie waarin hij bevestiging ziet in zijn vermoeden dat men de ondersteuning toch niet gaan geven. De reactie van Heijder naar MEE Veluwe was aanleiding voor de organisatie om hem uit te nodigen voor een gesprek om zijn oren te wassen vanwege zijn bejegening. Die uitnodiging slaat hij af.

Ray Heijder heeft iets aan te merken op gebreken (of misstanden) en loopt hierbij tegen de (helaas bijna standaard) reactie op van mensen die ergens voor worden berispt: het omdraaien en degene die berispt in plaats daarvan beschuldigen. In dit geval van incorrecte bejegening.

Achtereenvolgens de reactie van Ray Heijder en de uitnodiging van MEE Veluwe:


Afslaan uitnodiging

Geachte mevrouw [...],

In reactie op uw e-mail van 20 februari 2019 deel ik u mede dat ik uw uitnodiging voor een gesprek met MEE Veluwe op 26 februari 2019 afwijs.

Uit de uitnodiging maak ik op dat MEE Veluwe weigert om mij onafhankelijke cliëntondersteuning te geven. Dat moet u helemaal zelf weten. Ik heb MEE Veluwe niet benaderd vanwege de goede recensies van de organisatie en mijn prettige ervaringen met de club, maar vanuit de veronderstelling dat deze nu eenmaal door de gemeente Epe is aanbesteed voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Het ligt leven is soms heel simpel, ik leg het probleem nu gewoon terug bij waar het hoort: de gemeente.

Kennelijk ben ik dit keer niet zielig genoeg en is dat een voorwaarde voor hulp van MEE. Ik hoor dat wel vaker van burgers die BurgerkrachtCentraal.nl (waar ik voor werk) benaderen. De vorige keer toen ik verondersteld suïcidaal was (niet echt dus), stond er direct een medewerker van MEE Veluwe op de stoep. Toen werd ik wel als hulpbehoevend genoeg gezien, hoewel ik ben nog altijd van mening dat destijds de gemeenten Epe en Apeldoorn gewoonweg niet nat wilden gaan. Want stel dat Heijder echt iets raars had gedaan, dan waren de poppen aan het dansen geweest gelet op zijn publicatiedrift op internet en sociale media.

Die consulent van MEE Veluwe heeft mij vervolgens heel goed bijgestaan en is echt in mijn case gedoken. Zij heeft ingezien dat niet ik, maar het onbehoorlijke handelen van de gemeente Epe en gemeente Apeldoorn schuldig zijn aan de situatie. Als eerste ooit en als laatste, want zij werd al snel ontslagen bij MEE Veluwe (heel apart). U (of in elk geval de manager) weet wie ik bedoel en dat ik het erg met haar te doen had. Omdat ze niet meer nodig was, moest ze weg was de officiële lezing.

Niet meer nodig? Ik kreeg daarna een opvolger toegewezen, een ingehuurde dame vanuit een eigen bedrijfje dat mensen in hun juiste mindset zet. Kennelijk was mijn probleem niet gelegen in de gemeente Epe en gemeente Apeldoorn, maar zat ik gewoon niet in de goede mindset! Net als de inmiddels ontslagen medewerker van MEE? Toen ik daar wat van vond, was mevrouw in de wiek geschoten en werd ik al ook al door MEE Veluwe ontboden voor een gesprek met de manager erbij. Een gesprek over mijn bejegening en over hoe geweldig MEE Veluwe is. Been there, done that. Dat gaan we niet weer doen!

Welnu, mijn zorgen over de MEE-organisatie zijn toegenomen, wat maar weer onderstreept hoe noodzakelijk het is dat ik contact heb gezocht met de MEE-directeur. Er is nog een weg te gaan voor het empowerment van medewerkers van MEE en wellicht zelfs van het management.

Met oog op de laatste alinea, stuur ik dit bericht ook in kopie aan mevrouw Van Houdt ter aanvulling op de memo ondersteunend advies van 28 december 2019:
https://www.burgerkrachtcentraal.nl/bkcadviesmemo/mee_nl_plus_regio_organisaties/

Deze reactie vindt u ook terug op:
https://www.burgerkrachtcentraal.nl/lab0550578/mee-veluwe-draait-de-boel-om/

Met dank voor uw aandacht,

Ray Heijder


De uitnodiging van MEE Veluwe, d.d. 20 februari 2019

Beste heer Heijder,

U heeft een verzoek ingediend voor cliëntondersteuning bij MEE Veluwe. Daarop heeft mijn collega u afgelopen vrijdag een reactie gestuurd.

Op deze mail heeft u gereageerd; de inhoud van deze reactie en de bejegening richting onze collega is aanleiding om u uit te nodigen voor een gesprek.

Daarbij zal ook onze manager [...] aansluiten.

Wij nodigen u uit op dinsdag 26 februari om 13.00 uur aan de Stationsstraat 25 te Epe.

Met vriendelijke groet,

[....]

Consulent Regio Oost Veluwe (Epe)

MEE Veluwe