Gemeente Tubbergen – opvolging

voorschotGemeente Tubbergen - opvolging

Melding geen online informatie voorschot bijstand


BurgerkrachtCentraal | 10-12-2019 / 160:41

Dat een aspect van de gemeentelijke dienstverlening tijdens het aanvraagproces aan de orde komt en één van de onderdelen van de uitvoering van de Participatiewet is, zijn geen geldige redenen om vermelding op de gemeentelijke website achterwege te laten.

Wij beschouwen dit als een handelswijze die erop gericht is om belanghebbenden onwetend te laten en om de controleerbaarheid van de lokale aanpak te belemmeren.

Dit maakt de gemeente Tubbergen minder betrouwbaar dan zij kan (en moet) zijn.

Overigens is de gemeente Tubbergen dan ook niet consequent, want met dezelfde (ongeldige) redenen zouden veel andere aspecten op de website ook niet vermeld moeten zijn die dat nu wel zijn.
Kortom: er is sprake van opportune keuzes wel het wel of niet vermelden van aspecten van de gemeentelijke dienstverlening. Dit is onbehoorlijk gedrag.


Gemeente Tubbergen | 10-12-2019 / 15:10

Naar aanleiding van uw mail geef ik u onderstaand antwoord op uw vraag.

Het voorschot in het kader van de Participatiewet, komt gedurende het aanvraagproces aan de orde en is één van de onderdelen van de uitvoering van de Participatiewet. Dit is ook de reden waarom deze niet op de website van de gemeente Tubbergen vermeld staat. Er wordt bij de gemeente Tubbergen naar gestreefd om de aanvraag zo spoedig mogelijk af te handelen zodat er geen voorschot verstrekt hoeft te worden. Indien een cliënt helemaal geen geld meer heeft wordt er wel eens een voorschot verstrekt. Dit ligt ook helemaal aan de reden van de aanvraag.

Reacties zijn welkom

Ze worden eerst gecontroleerd door BurgerkrachtCentraal voordat ze zichtbaar worden.

Geen zorgen, jouw e-mailadres wordt niet getoond op de website en door BurgerkrachtCentraal niet aan derden verstrekt.

Plaats een reactie