De melkkoe van Rutte III: #GewoneNormaleNederlander

< Blog

Het is niet voor niets dat de formatie een recordtijd heeft gevraagd. De neergelegde opdracht van de werkelijke macht, het Imperium (grootbedrijf, grootindustrie en bankenstelsel) is namelijk zeer ingrijpend en nauwelijks te matchen met verkiezingsbeloften. Zelfs de partijen die daar bewezen niet zoveel mee op hebben, zullen zich bij de eisen van de macht achter de oren hebben gekrabd. Toch is er uiteindelijk tegen wil en dank iets van een regeerakkoord uitgerold. Niet omdat het kan, maar omdat het moet.

Door Ray Heijder

Rutte III moet ons leiden naar een nieuwe voorlopige volksorde waarin de focus zal liggen op de #GewoneNormaleNederlander. Deze zal de komende jaren de melkkoe van Mark Rutte en zijn team zijn en goed zijn voor de voortzetting van de geldstroom naar het Imperium. Dit in navolging van het sociaal domein dat nu opgegeven is en uitgemolken, de uitgeknepen spons.


Sociaal domein, de uitgeknepen spons

Gedreven door de decentralisaties is het sociaal domein de afgelopen jaren volledig uitgemolken. Het is een uitgeknepen spons die inmiddels gortdroog is. Geen druppeltje vocht, niet meer liquide: het geld is eruit en op. Een spons die helemaal is uitgeknepen, is door die invloed structuur kwijtgeraakt en kan ook geen vocht meer vasthouden.

Langzaam maar zeker zullen er stukjes afbrokkelen en verpulveren. Dit is exact wat er nu in het sociaal domein gebeurt. Dit is de ellende die we op alle gebieden zien, Participatiewet, Wmo, Jeugdzorg en Passend Onderwijs.

Uiteraard zal er nog geld in gepompt blijven worden, maar de spons uitknijpen zal niet nodig meer zijn. Immers de structuur is zo verziekt, dat de geldstroom vanzelf de door het Imperium geëiste richting uit zal gaan. Het sociaal domein van de komende jaren is een kwestie van pappen en nathouden. Het moet wel behouden blijven als afvalplaats voor het domein dat vanaf nu aan de beurt is, dat van de #GewoneNormaleNederlander.


De nieuwe cashcow

De #GewoneNormaleNederlander moet het de komende jaren gaan doen: het sociaal domein in een kunstmatige coma houden en financieren (het nat houden). Daarnaast in dat domein ook de handen uit de mouwen steken (het pappen).

Maar daarmee komt de #GewoneNormaleNederlander nog niet weg. Hij zal vooral ook opdraaien voor de nieuwe geldstroomverlegging. Het onverzadigbare Imperium heeft niet veel meer te verwachten van het uitgeknepen sociaal domein en heeft nu de zinnen gezet op het zwoegende werkvolk. Daar valt de komende jaren het geld te halen.

En als een #GewoneNormaleNederlander bezwijkt? Geen nood, want die tuimelt dan zo in het sociaal domein, dat dan ook vooral daarom ook in het schamele leven gehouden moet worden. En natuurlijk voor het afschrikkingseffect: hoe minder je als #GewoneNormaleNederlander gehoorzaamt, des te eerder kom je in die terminale fase terecht.

Toen Mark Rutte onlangs voor het eerst sprak over de gewone normale Nederlander hebben velen zich afgevraagd of zij daartoe behoorden. Alsof het een eervolle categorie is waar je in zou moeten willen zitten, minachtend kijkend naar beneden en hoopvol uitziend naar boven. Maar #GewoneNormaleNederlander is slechts een boosaardig label om je te identificeren als:

Jou moeten we de komende jaren hebben!

Je bent de nieuwe cashcow, de melkkoe van Rutte III!


Gewoon en normaal

Je bent als Nederlander in de ogen van Rutte en consorten gewoon en normaal als je als werkende keurig in de pas meeloopt. Je gehoorzaamt aan alles en draagt keurig een aanmerkelijk deel van je inkomen af. Je gelooft daarbij dat dit is bedoeld om de heilstaat draaiende te houden.

Je mag best vervelend vinden dat een deel van de afdracht bestemd is voor de mensen die hun hand ophouden in het sociaal domein. Die emotie deelt Mark Rutte met jou en die zou het ook liever anders zien. Die vindt het ook maar niets dat er uitkeringstrekkers zijn die ook vakantiegeld krijgen.

Wat je niet mag zien, is dat een groot deel van dat geld dat naar het sociaal vangnet gaat linea recta doorstroomt naar de laag boven jouw: de Intouchables (onraakbaren), de rijken en de elite. Dat dit de werkelijke oorzaak is van de ellende onder de sociaal zwakkeren blijft buiten jouw waarneming.

Gewoon en normaal is keihard werken voor een habbekrats, vooral aanschurkend tegen de donkere randen van het sociaal domein.

Voorbeelden daarvan zijn de verpleegkundigen in de zorg die op hun tandvlees werken (en te weinig collega’s hebben) en de mensen die zich wonderbaarlijk uit het sociaal domein hebben kunnen los worstelen en een min of meer betaalde baan hebben gekregen. Het is werken in banen waar je minimaal verdient nadat er loondumps zijn toegepast om de salarissen te drukken.

De #GewoneNormaleNederlander voelt voortdurend de druk van het  moeten blijven presteren om niet over het randje heen te tuimelen, het afschuwelijke sociaal domein in. Die druk is psychisch heel hoog, maar ook lichamelijk. In vele beroepen (met name in de zorg) is de aanslag op het fysiek enorm en gevaarlijk.


Infrastructuur voor de nieuwe volksorde

De afgelopen jaren is niet alleen de periode geweest van het uitknijpen van de spons sociaal domein. Ondertussen is er ongemerkt ook gewerkt aan de voorbereiding op deze nieuwe tijd die we met Rutte III ingaan. De overheid heeft samen met de sociaal partners en in het bijzonder door samen te zweren met de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) het klimaat voor de #GewoneNormaleNederlander ingericht.

Er is een infrastructuur aangelegd met:

 • uitgeklede banen en bijbehorend mager salaris;
 • een werving- en selectiemaffia die de toegang tot de arbeidsmarkt reguleert;
 • de incassomaffia (met de overheid als participant) die een rem zet op financiële slagkracht en bijdraagt aan schuldencreatie;
 • de commercie die de werkende tot koopslaaf maakt en zo nog meer afhankelijk;
 • vele vormen van framing en manipulaties voor rechtvaardiging van het nog meer geld roven uit de zakken van de hard werkende;
 • preventieprogramma’s die binnenkort worden uitgerold om in te breken op de persoonlijke levenssfeer van de hard werkende.

Voorlopige nieuwe voorlopige volksorde

Wat er in Nederland gebeurt, het creëren van een nieuwe voorlopige volksorde, gebeurt uiteraard ook in de landen om ons heen, afgestemd op de lokale volksaard.

In die nieuw voorlopige volksorde zullen zich de volgende niveaus gaan aftekenen:

 • Uitgeput sociaal domein met eigenlijk al opgegeven mensen;
 • #GewoneNormaleNederlander, een brede laag die alle klappen gaat opvangen;
 • Les Intouchables, een laag met werkenden die door het beheersen van een specifiek kunstje nog behoren tot de onraakbaren in de sloop van de arbeidsmarkt;
 • De rijken die aanschurken tegen het Imperium (grootbedrijf, grootindustrie en bankenstelsel);
 • De elite van het Imperium.

Het is een tijdelijk ordening en de top van het Imperium zal om steeds smaller te worden voortdurend mensen naar lagen daaronder proberen te bewegen.

Niet voor niets staat er ‘voorlopige’. Het is een opmaat naar de uiteindelijke Nieuwe Wereldorde die al veel langer op de agenda staat. De komende jaren wordt Nederland samen met andere naties klaargestoomd voor een Brave New World, the New World Order.

< Blog

1 gedachte over “De melkkoe van Rutte III: #GewoneNormaleNederlander

 1. Wat waren de mensen vroeger toch gelukkige onwetenden, toen ze nog gewone horigen of slaven waren. Dat was nog ver voor de tijd dat Het Imperium in samenwerking Trini Lopez de meute gek maakte met This Land is your land. Waardoor iedereen er heilig in ging geloven dat dit land van hullie was. Dat ze de eigenaar waren van dit stukkie grond en dat de overheid slechts hen dienden te dienen. Vervolgens mochten ze ook nog af en toe een kruisje zetten. De enige reden voor al die sprookjes en de tussenlaag die ze vertelt is om de woede van Het Volk te kanaliseren.

Een reactie plaatsen