Mindhacking

Binnenkort weer op gesprek? We verzamelen Escapezinnetjes en andere mindhack gekkigheden. Herken de mindhack >

Jouw behandelaar is een zorgvuldig geselecteerde professional

Vergis je niet in jouw behandelaar bij de gemeente of andere instantie waar je afhankelijk van bent bij het krijgen van je burgerrecht. Hij of zij is een zorgvuldig geselecteerde professional die zeer goed is getraind in hoe jij al burger het 'best kan worden aangevlogen'. De moderne behandelaar is een ster in gedragsbeïnvloeding. Zo beschikt hij of zij over vaardigheden vanuit Neurolinguïstisch Programmeren. In toenemende mate wordt tegenwoordig ook mindhacking ingezet.

Mindhacker Ronald van Aggelen

Dé invloedrijke mindhacker is ongetwijfeld Ronald van Aggelen. Met zijn boek "Mindhacking de praktijk van beïnvloeden" zet hij een standaard in Nederland neer voor het professioneel manipuleren van mensen. Het is een vies woord, manipuleren, maar als het met goede bedoelingen wordt gedaan, zou een goede bezigheid kunnen zijn. Dat is ook de insteek van Van Aggelen. Maar zoals zo vaak, is het risico groot dat men er binnen machtsstructuren mee aan de haal gaat.

Mindhack voorvechter Esmée Detmers

Met haar Mindhacking Life is Esmée Detmers een grote voorvechter van mindhacking in ons land. Zij promoot de manipulatietechnieken met verve. Zij weet zich binnen te dringen bij organisaties waar wij als burgers steeds meer worden overgeleverd aan manipulatie. Als we als burgers niet gauw wat doen, is de achterstand van burgerkracht op de overmacht van de overheid snel onoverbrugbaar. Veel opschudding veroorzaakte de cursus die Detmers mocht geven aan medewerkers van werkbedrijf Werkse in Delft.

Actieve rol van BurgerkrachtCentraal

BurgerkrachtCentraal onderkent de grote gevaren van mindhacking en andere technieken voor gedragsbeïnvloeding voor burgerbelangen en burgerrechten. De beweging zal dan ook actief bijdragen aan het opbouwen van een tegenkracht: verzamelde burgerkracht.

Dit zal in eerste instantie het leveren van een bijdrage aan bewustwording onder burgers zijn. Door het demaskeren van de bewuste inzet van mindhacking, Neurolinguïstisch programmeren en andere bedreigingen bij gemeenten en andere instanties waar burgers van afhankelijk zijn.

De resultaten van de activiteiten van BurgerkrachtCentraal zijn te volgen op deze pagina en op andere plekken op de website, zoals deze verzameling van voorbeelden van mindhacking.