Bijna iedereen de bijstand in

Observatie

Bijna iedereen de bijstand in

9 maart 2019 | Onze kinderen en kleinkinderen zullen straks niet zeggen 'we gaan naar de stembus, want we verdedigen waar onze ouders en grootouders zo hard voor hebben gevochten'. Nee, ze zullen met walging en afschuw terugzien hoe wij hebben toegelaten dat de arbeidsmarkt definitief werd gesloopt met de zogenaamde 'basisbanen'.

De snelweg met gewone jobs is straks alleen nog een smalle vluchtroute voor de elite naast een onmetelijk brede basisbaanweg die nu in onze tijd met leugens over het nut van parallelle arbeidsmarkten door landverraders wordt geïntroduceerd als ventweg.

Bijna iedereen gaat de bijstand in, ook jij. Het heet alleen niet zo.


Gaan we dit nog tegenhouden?

Nee, want we zien het niet. We lijken op die bokser die op de linkerhand van zijn tegenstander let en daardoor zo is afgeleid dat hij de fatale rechtse niet ziet aankomen.

Die linkerhand zijn de mensen in de bijstand. We vinden hen steeds meer een overlast en een groot maatschappelijk probleem. Een bedreiging waar we dekking tegen moeten zoeken. Daar wordt door 'framing' wel voor gezorgd.

Waar niemand ons over vertelt, zijn de gigantische geldbedragen die worden verdiend door de re-integratie- en begeleidingsindustrie die eromheen is ontstaan. Ook horen we nooit dat er ontzettend veel mensen een baan hebben in het sociaal werk dankzij de 'uitkeringstrekkers'.


Omarmen van 'oplossingen' voor problemen die niet bestaan

Door onze verblinding zullen we 'oplossingen' voor niet bestaande problemen gretig omarmen. Sterker nog, we zullen geloven dat we er zelf voor hebben gevochten.

We horen de metaforen 'snelweg', 'ventweg' en 'parallelle arbeidsmarkten' aan alsof het een soort evangelie is. Denk daarbij aan de uitspraken van mensen zoals Job Cohen van Cedris. We veren op als Sybrand Buma van het CDA met het lumineuze (ander woord voor 'Luciferiaanse' of 'satanische') plan komt om de bijstand te vervangen door basisbanen.

Wat en hoe mooi deze 'wijze' mannen het ook brengen, het is landverraad. Paarden van Troje waarbij wij slechts honden zijn die in de eigen staart bijten als we met onze mening klaarstaan over die uitkeringstrekkers die niet vooruit te branden zijn en het vertikken om te werken. Dat dit zelfs zo hardnekkig is, dat we door al die luie flikkers volgens D66 partijleider Jetten niet anders kunnen dan veel meer arbeidsmigranten het land binnenlaten. Nota bene juist uit landen waar ze het niet zo op LHBTI+ hebben, Rob!

De stroop die om de mond van het volk wordt gesmeerd heet 'inclusie'. Iedereen heeft toch het recht om mee te kunnen doen? Ook de uitkeringsgerechtigden. Beter dan dat zij langs de kant wegkwijnen. Wat ontroerend die medemenselijkheid in de politiek!


Maar wat is dan die fatale rechtse?

Okay, als het zogenaamde probleem van de onwillige mensen in de bijstand dan de linkerhand is waar de aandacht steeds op wordt gevestigd om ons af te leiden, wat is dat in hemelsnaam die fatale rechtse?

Bedankt dat u het vraagt, zeg! Wilt u het antwoord wel weten? Nou vooruit..

Die basisbanen zijn niet voor de mensen in de bijstand bedoeld!

Een deel zal er wellicht wel mee te maken krijgen, maar de meeste daarvan zullen zijn voor de gewone, hardwerkende normale Nederlanders met nu nog een gewone baan. In een nooit eerder vertoonde arbeidsmarkttransitie, worden zoveel mogelijk van de huidige normale betaalde banen de komende tijd omgebouwd tot basisbanen.

Dit proces is al wel op kleinere schaal uitgeprobeerd de afgelopen jaren (met name in de zorgsector en facilitaire dienstverlening).

Dat en alleen dát is waar het werkelijk om gaat, dat is de fatale rechtse die wordt uitgedeeld. We gaan knock out!

Buma verwoordt het door te spreken over het UITDELEN van basisbanen in plaats van bijstandsuitkeringen.


Dat kanniewaarzijn toch?

Overtuig jezelf! Neem een paar dagen verlof op, harde werker! Jij die nooit schreeuwt, maar een echte doener bent en voorzichtig het tere vaasje draagt.

Ga de hei op om na te denken, om eens één keer echt goed na te denken. Vergeet even de praatjes van politici en zogenaamde deskundigen. Doe het nu of na 20 maart, allebei prima, want verkiezingen doen er toch verder niet toe. Oh sorry, dat denk je ook nog steeds. Nou toe maar dan.

Probeer voor de geest te halen wat er de afgelopen jaren is gebeurd met de arbeidsmarkt. En wie dat hebben gedaan, ook de rode roeptoeteraars die niet aan de macht leken te zijn. Dit artikel gaat het je nu even niet voorkauwen met de vele voorbeelden van landverraad en manipulatie, maar stelt tot slot om jou een denkrichting te geven deze vragen:

Hoe zeker is jouw baan nog?
Kan de organisatie waar jij voor werkt omvallen? Vanzelf of door een zetje van de overheid.
Heb jij ook zo de schurft aan mensen in de uitkering die niet vooruit te branden zijn?
Heb je die leuke collega nog, of is dat nu een computer of een robot?
Moet jij ook al steeds meer doen in dezelfde tijd en voor nagenoeg hetzelfde salaris?
Moet jij sowieso al heel erg op je hoede zijn en zit je daarom ook zo in de stress?
Sta je al op het punt om het Kundalini yoga-matje op te gaan onder al die druk?
Helpt het lezen van het magazine Happinez nog wel of komen de verhalen al niet meer binnen?
Is jouw baas al begonnen over jouw positive health en je leefstijl?
Ben je al aangemeld voor mindfulness en een energie- of gelukscoach?
Overweeg je om niet aan die fratsen mee te doen, maar durf je dat niet aan te geven?
Wordt je al gepest op het werk?
Zit je al aan de antidepressiva?
Wil je soms eigenlijk liever gewoon maar... dood?