Gemeenten, de hoertjes van het Rijk

Gemeenten, de hoertjes van het Rijk

25 maart 2019 - Wat een titel! Is deze niet heel onbehoorlijk en smakeloos? Ach, laten we het maar niet over behoorlijk hebben als het om gemeenten gaat. Laten we maar heel plat uitdrukken wat er aan de hand is in plaats van met een aardappel in de keel Uilen van Minerva aan te halen en te laten opstijgen. Misschien de hashtag #BEHOERLIJK maar eens introduceren!

Dit artikel wil duidelijk maken dat gemeenten de 'playmates' van het Rijk zijn en zelfs van het lagere, wanhopige, niet zo kieskeurige soort dat het werk voor een habbekrats doet. Desnoods onveilig!


Decentralisaties + bezuinigingsopgave

Er is nagenoeg niemand die zich serieus afvraagt wat de gemeenten heeft bezield om taken en verantwoordelijkheden van het Rijk over te nemen (dat heet decentralisaties) in combinatie met een enorme bezuinigingsopgave.

Hoe wanhopig moet je zijn om veel meer te willen doen voor veel minder geld?

Het Rijk liet en laat zich hierbij van een zeer verwerpelijke kant zien. Gemeenten zo in de problemen brengen, kan alleen maar willens en wetens gebeuren. Het kan geen pech zijn want er zitten veel knappe koppen bij de centrale overheid en er is hulp van een heel kundig netwerk van adviespartners.

Moedwillig zo'n vierhonderd gemeenten in de problemen helpen en daarmee vele inwoners, hoe ranzig is dat?


De problemen van nu

Als zo goed als niemand doorheeft dat decentralisatie tegelijkertijd met een enorme bezuinigingsopgave niet vragen, maar smeken om problemen is, zal er al helemaal geen verband worden gelegd met de ravage in het sociaal domein anno nu.

Gigantische operationele en financiële problemen in de zorg en jeugdzorg, bij werk en inkomen, in het onderwijs en alle andere gebieden van dat sociaal domein zijn geen ongeluk en tegenslag! Door de manier waarop de pooiers van het Rijk de hoertjes in het hele land aan het werk hebben gezet, heeft men opzettelijk de huidige situatie veroorzaakt.

De SOA's slaan om zich heen, de sociaal overdraagbare aandoeningen.

Kun jij dit niet geloven?
Heb jij dan een ander antwoord op het waarom? Waarom heeft men dit zo gedaan? Laat het ons maar weten als jij een andere verklaring hebt voor de aanpak van de Rijksoverheid en het tekortschietend besef van verantwoordelijk van de gemeenten.

We willen graag onze visie aan de kant zetten voor een minder afschuwelijke kijk op de situatie.
Maar kom dan wel met een aannemelijk verhaal!


Gebruikt en beschuldigd

Het ziet er voor de gemeenten helemaal niet goed uit en voor de inwoners daarvan nog veel minder.

Een hoer wordt gebruikt. Zij is er niet voor om van te houden! 

Hoeren worden zelden achteraf gewaardeerd. Misschien is het juist daarom dat ze meestal vooraf geld vragen. Nadat ze zijn gebruikt, worden ze zo snel mogelijk afgedankt en achtergelaten. In het beste geval overigens, want het komt veel voor dat er na afloop van alles aan ze mankeert volgens hun gebruikers.

Gemeenten komen nu pijnlijk tot de conclusie dat ze zichzelf veel te goedkoop en onveilig hebben verkocht. Ze merken dat er meer van ze wordt verwacht dan ze van tevoren dachten bij het 'pingelen'. Een beetje hoerenloper, vooral de gewetenloze, zwicht echter niet voor verzoeken tot aanvullende financiële bijdragen tijdens de dienstverlening.

In plaats van extra geld kunnen naïeve hoertjes rekenen op het overal de schuld van krijgen. Dit was niet goed, dat was niet goed en ga zo maar door. Dat komt ook nog eens aan de grote klok te hangen en als je als dame van plezier veel pech hebt, krijg je het label 'te mijden meiden'.

We zitten nu volop in de fase van beschuldiging
Er is een zware periode voor gemeenten aangebroken van beschuldiging en vervolgens van ondertoezichtstelling en indeplaatsstelling. Daarbij moeten ze zich onder curatele nog steeds prostitueren, maar onder strenge begeleiding en beschermingsbewind van de pooiers van het Rijk. En dat op hun eigen kosten!

Och arme gemeenten, arme inwoners!