Het bezuinigingsbeest waart briesend rond

Het bezuinigingsbeest on tour

HELLENDOORN
Verdeeldheid troef over bezuinigingen in gemeente Hellendoorn
Wat ons dan weer opvalt in dit verhaal is dat er niet wordt gesproken over wat de inwoners ervan vonden. Is de enquête niet doorgegaan?

Hellendoorn vraagt inwoners om mee te denken over acht miljoen euro aan bezuinigingen
28 augustus 2019 | De gemeente Hellendoorn moet in 2020 fors bezuinigen. Het college van burgemeester en wethouders heeft een voorlopig pakket met ombuigingsvoorstellen ter grootte van acht miljoen euro samengesteld voor de jaren 2020-2023. Via een enquête kunnen inwoners hun mening geven over de voorstellen.


LELYSTAD
Inwoners Lelystad kunnen meedenken over bezuinigingen
De gemeente Lelystad moet bezuinigen en dat gaat iedereen merken. Er komt minder geld binnen van het Rijk. Daardoor is er een tekort van 7 miljoen euro. De gemeente roept inwoners op om mee te denken over waarop bezuinigd kan worden.

Politiek Café "Noodzakelijke bezuinigingen vanaf 2020"
VVD Lelystad gaat op 26 augustus 2019 leden en niet-leden de stuipen op het lijf jagen over de noodzakelijke bezuinigingen. Afsluitend wel een borrel om weer te kalmeren. Het publiek mag meedenken over hoe de komende tijd de stevige debatten in de gemeenteraad moeten worden gevoerd. Waar mag de kaasschaaf overheen?


GOIRLE
Goirlenaren mogen iets vinden, maar soms zijn er dringendere zaken
In Goirle moet je wel zoveel mogelijk vinden wat het gemeentebestuur ook vindt.

Doe mee aan, denk mee met Goirle
Zaterdag 14 september houdt de gemeente Goirle een meedenksessie 'Denk mee met Goirle' over de begroting voor 2020, waaraan iedere burger mag deelnemen.


WIERDEN
Bezuinigingen Wierden doen onverbiddelijk aan, alsof er geen andere oplossing is
Schiet ook niet op, dat mee laten praten door het plebs. "De sprekers in de Wierdense raadszaal beperkten zich veelal tot hun eigen ellende."

Inloopavond ChristenUnie in het kader bezuinigingen
De ChristenUnie houdt op maandag 2 september 2019 een open inloopavond. Er er mogelijkheid tot discussie en is de fractie benieuwd of er alternatieven zijn voor de bezuinigingen in de gemeente Wierden. Platform Progressief Wierden kwam er al eerder mee: 'We staan voor een moeilijke keuze'

 


DRONTEN
Gemeente zoekt bezuinigingsideeën
De gemeente Dronten gaat de hele begroting doorlichten om te kijken op welke zaken bezuinigd kan worden. Daarbij wil het college van B en W niet alleen de gemeenteraad betrekken, maar ook de inwoners van Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant.


GEERTRUIDENBERG
Raad Geertruidenberg gaat vanavond niet door: ‘Kom eerst met concrete bezuinigingsvoorstellen’
20 augustus 2019 | Daar gaat het al mis tussen gemeenteraad en college. Komt de burger nog niet eens bij in beeld.


Pijnlijke keuzes

In het voorjaar van 2019 stond het nieuws bol van de miljoenentekorten bij gemeenten door het hele land. De tsunami aan angstaanjagende berichten over noodzakelijke bezuinigingen kwam net voor de zomervakantie tot rust in de zogenaamde voorjaarsnota's of kadernota's.

Het was plaats rust, maar na de zomer zou het pijn gaan doen. Dan zouden de inwoners door het gehele land het concreet gaan voelen. Die tijd is nu aangebroken!

We gaan de komende tijd zien en volgen hoe de gemeenten via hun inwoners wraak gaan nemen op het Rijk dat veel minder geld ter beschikking stelt aan het sociaal domein. Krijgen we de Rijksoverheid op de knieën?

Wil jij als burger worden gegeseld met een dunne of een dikke zweep? Of op een nog andere manier? Denk mee met jouw lokale partij!