Het zal toch wel geregeld zijn voor de Friezen?

Het zal toch wel geregeld zijn voor de Friezen?

7 augustus 2019 | Een belangrijke oorzaak van dat het in het sociaal domein misgaat en dat integrale aanpak niet werkt is de gedachte: het zal toch wel geregeld zijn? Zo van: wij hebben als onderdeel in het verhaal de boel goed voor elkaar en dat zal voor de anderen om ons heen ongetwijfeld ook opgaan. Tenminste, dat hebben we met elkaar afgesproken en we hebben ergens iets opgevangen dat het wel snor zit.

In Friesland zijn we tegen een typisch voorbeeld aangelopen van dit destructieve fenomeen.


Vaststelling: dramatische gemeentelijke informatievoorziening

Het begon gisteren met de bedroevende vaststelling dat de 18 Friese gemeenten online nog altijd helemaal niet of misleidend informeren over voorschot op de algemene bijstand. Van een betere situatie in de offline omgeving mogen we niet uitgaan.

We plaatsten deze Tweet op Twitter:

Tweet


Wat vindt de provincie daarvan?

We waren benieuwd wat de provincie van deze dramatische situatie zou vinden en plaatsten vervolgens deze Tweet:

Tweet


Ontluisterende reactie van Provincie Fryslân

De reactie van de provincie is ontluisterend:

Op onze website is informatie vindbaar over het aanvragen van onverwijlde bijstand. Burgers en ondernemers die bijstand aanvragen bij gemeenten worden ook daar geïnformeerd over de mogelijkheid van onverwijlde bijstand via de provincie. ^RT

Op de eerste zin is niets aan te merken. De provincie informeert op de website inderdaad over de onverwijlde bijstand. De tweede zin is echter zeer zorgwekkend. Wat de provincie daar stelt, is misschien hoe het zou moeten zijn en hoe het is afgesproken, maar totaal niet overeenkomstig de realiteit.

De provincie gaat daarnaast volledig voorbij aan onze constatering van het helemaal niet of misleidend informeren door gemeenten.

Tweet

We hebben hier weer met een Tweet op gereageerd:

Tweet


Provincie Fryslân roept maar wat zonder fact checking

We moeten helaas vaststellen dat de Provincie Fryslân op Twitter maar wat roept zonder de feiten te checken. Men gaat puur af op eigen aannames. Dat is een bestuursorgaan als een provincie onwaardig.

Wij hebben nog wat extra feiten verzameld die de bewering van de provincie logenstraffen.

De volgende Friese gemeenten informeren online helemaal niet over het voorschot en daardoor automatisch ook niet over de onverwijlde bijstand (gerelateerd aan het voorschot):

Heerenveen, Noardeast Fryslân, Dantumadiel, Smallingerland, Achtkarspelen, Harlingen, Leeuwarden, Tytsjerksteradiel, Opsterland en De Fryske Marren.

De volgende Friese gemeenten informeren onvolledig en/of onjuist over het voorschot, maar verzwijgen de mogelijkheid van onverwijlde bijstand:

Ooststellingwerf, Súdwest-Fryslân, Terschelling, Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Weststellingwerf en Waadhoeke.

CONCLUSIE
Geen van de 18 Friese gemeenten noemt online de mogelijkheid van onverwijlde bijstand! De Provincie Fryslân spreken wij met 100% feitenmateriaal tegen!

 

Reacties zijn welkom

Ze worden eerst gecontroleerd door BurgerkrachtCentraal voordat ze zichtbaar worden.

Geen zorgen, jouw e-mailadres wordt niet getoond op de website en door BurgerkrachtCentraal niet aan derden verstrekt.

Plaats een reactie