Incassomaffia

Incassomaffia

5 oktober 2019

Terwijl we ons zorgen maken over de drugsmaffia in 020, lijken we niet alleen daarbij, maar ook bij de incassomaffia de grip totaal te zijn verloren. Of het bij Narcostaat Nederland ook zo is, weten we niet, maar in de schuldenbusiness is de overheid actief betrokken.

Gemeenten lopen met hun zorgplicht aan tegen de gevolgen van de incassoterreur van de incassomaffia. Doordat hun inwoners gigantisch in de problemen raken, zij ook worden beroofd door de commerciƫle markten en door het Rijk worden gesloopt met drastische korting van budgetten.


Gemeente trekken in paniek aan de bel

Het is zelfs zo erg dat gemeenten in paniek aan de bel trekken voor de directe schade die de incassomaffia veroorzaakt (armoede en schuldenproblematiek), alsmede voor de vervolgschade daarvan.

Dat doen zij individueel naar aanleiding van miljoenentekorten en het niet sluitend kunnen krijgen van hun meerjarenbegrotingen, maar ook collectief via hun koepels Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Divosa.

Op 10 oktober 2019 spreekt de vaste Kamercommissie SZW met staatssecretaris Tamara van Ark over het armoede- en schuldenbeleid. VNG en Divosa hebben input geleverd aan die Kamercommissie in de hoop dat deze het meeneemt in de beschouwingen.

Betekent dit dat de koepels zich het lot van burgers aantrekken? Nee, geenszins en waarom zouden zij? Zij zijn er immers voor hun leden, respectievelijk de gemeenten (VNG) en de directeuren in het sociaal domein (Divosa).

Voor veel burgers is het al veel te laat. Sommigen hebben het zelfs al met hun leven moeten bekopen!


Lege bank beroven

Er is maar een beetje goed nieuws (en voor velen te laat): de incassomaffia heeft het nu nog goed, maar zal er uiteindelijk ook aan onderdoor gaan. Dit heeft alles te maken met het beroven van een lege bank.

Door het opkopen van schuldendossiers bijten de gerechtsdeurwaarders en incassobureaus zich uiteindelijk in de eigen staart. Veel schuldenaren hebben geen cent meer te makken en daar zal ook geen verbetering in komen.

Een goed voorbeeld is incassoreus GGN die al een tijd in zwaar weer verkeert en aan den lijve ondervindt wat er gebeurt als je (bijna) lege kluizen probeert te kraken en steeds meer schuldeisers door beginnen te krijgen dat het geld bij de mensen op raakt. Het bestuur hangt er natuurlijk een ander verhaal op: de krimpende markt is veroorzaakt het einde van de recessie waardoor schuldenaren beter aan hun verplichtingen kunnen voldoen.

In maart van dit jaar moest maffiabaas Don Martin van Loon het veld ruimen bij GGN en werd vervangen door de intern doorgeschoven consigliere Rinus van Etten. Er waren toen al 18 van de 28 kantoren gesloten, ging er een streep door betaald overwerk en verloren 700 GGN-incassoboeven hun baan. Afgelopen maand september werd bekend dat er misschien geen redden meer aan is bij deze incassoterreurcel in Utrecht met nog iets meer dan een handjevol vestiging elders in het land heeft (Almelo, Amsterdam, Arnhem, Rotterdam, Tilburg en Zwolle).

In de strijd om het geld dat niet bestaat, krijgen schuldeisers langzamerhand door dat als er nog wat kleingeld ligt, dit niet aan hen ten goede komt maar in de zakken van de incassomaffia en de rechtspraak belandt.


Twee over twaalf

Zoals hiervoor opgemerkt is het voor veel mensen in de armoede, schulden, opgesloten in een GGZ-instelling of inmiddels begraven onder de groene zoden (dan wel ergens uitgestrooid) te laat.

Het is twee over twaalf, maar laat toch die hele incassomaffia maar instorten waarbij de verantwoordelijke witteboordencriminelen bij de overheid ook worden bedolven.


Incassomaffia

ONTWIKKELINGEN

10 oktober 2019
Vaste Kamercommissie SZW spreekt met staatssecretaris Tamara van Ark.
Input VNG en Divosa

GAAT GGN ERAAN?

Deurwaarder GGN nog dieper in rode cijfers
De Telegraaf, 17 september 2019

Topman deurwaarder GGN vertrekt
De Telegraaf, 28 maart 2019

Deurwaarder GGN in zwaar weer
De Telegraaf, 29 juni 2018