Parasieten in het sociaal domein

ParasietenParasieten in het sociaal domein

Ze worden als helden in de media geprezen, de parasieten in het sociaal domein. Juristen die schandelijk profiteren van het gedecentraliseerde geworstel van gemeenten. Ze krijgen het voor elkaar om als weldoeners te boek te staan, maar ondertussen verrijken ze zich ten koste van de gemeenschap.

Om hun heldendom kracht bij te zetten en te doen alsof ze goede bedoelingen hebben met kwetsbare mensen, werken ze samen met humane belangenclubjes en de vermaarde FNV.

Hét woord om van hun snode plannen af te leiden is: gratis!


Gratis bestaat niet

Een zeer populair jachtgebied voor de parasieten is het terrein van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Juist doordat gemeenten zo worstelen met deze materie valt er voor juristen veel eer te behalen, maar vooral veel geld. Hoe dan? Ze doen het toch gratis?

De juristen azen niet op het geld van de kwetsbare mensen waar ze voor procederen. Niet omdat ze zo mensvriendelijk zijn, maar omdat ze weten dat een kale kip niet valt te plukken. Bovendien zou hun heldenstatus niet tot bijna in de hemel kunnen reiken als zij de laatste centjes van de belanghebbenden afpakken. Dat is een 'no go' en betaamt niet in het maatschappelijk verkeer.

De winst zit 'm in de procesvergoeding. Bij de ene zaak wat minder dan bij de andere, maar over het geheel beschouwd een leuk goudmijntje.

Dat goudmijntje is geen cadeau van de natuur, maar aangelegd door ons allemaal met onze belastingcentjes. De juristen bestelen niet de gemeenten, maar ons allemaal!


Irritante Kevin

Al in 2015 toen de decentralisaties nog in de kinderschoenen stonden, was jurist Kevin Wevers uit Aalten (Jurist Wevers) er al heel slim en vroeg bij. Hij zag het gat in de markt met gemeenten die overvallen waren door hun nieuwe taken en verantwoordelijkheden. Hij ontwikkelde zich in snel tempo tot irritante 'pain in the ass' van gemeenten en held van het volk.

Toen al spuugde hij als het ware de gemeenten honend in het gezicht door er stevig in te wrijven dat gemeenten hun eigen verzet betalen:

Dus ja, die Jaguar staat hier gesponsord.

Hoe Kevin (26) de held van honderden bejaarden werd
De Volkskrant | 26 oktober 2015

Gesponsord door wie? Door ons allemaal Gemeenten hebben geen eigen geld. Het is ons geld waar 'held' Kevin Wevers tot op de dag van vandaag smalend over doet.

Wie is de echte dief? De gemeente of Wevers?

Wie het wil zien, ontdekt dat Kevin helemaal geen held is. Een jaar geleden werd dat in De Gelderlander nog eens duidelijk.

Wevers boert niet alleen goed, maar vindt het ook nog eens heerlijk om gemeenten te sarren. Walgelijk als we ons bedenken dat dit allemaal ten koste van gemeenschapsgeld gaat.

‘Het is echt heel leuk om die gemeenten aan te pakken, dat is een hobby van me’
De Gelderlander | 1 november 2018

Uiteraard heeft Kevin naast de Wmo ook de goudader Jeugdwet ontdekt:

Hoe jurist Wevers goed geld verdient door de participatiesamenleving
De Volkskrant | 9 april 2019


Gewillige dekmantels en samenwerking

Parasieten zoals Kevin Wevers kunnen hun gang gaan door het geworstel van de gemeenten en ook dankzij dekmantels zoals de onverdachte Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV). Daarmee wordt samengewerkt en inmiddels heeft de Aaltense graai-jurist mevrouw Erica Stinissen van de FNV ingelijfd als juridisch ondersteuner.

Om nog meer grip op de goudaders in het sociaal domein te krijgen, begrijpt onze Robin Hood in een Jaguar heel goed dat de samenwerking moet worden uitgebreid. Daarom opereert hij nu ook onder de Enschedese dekmantel Sociaal Hart Enschede van wannabe sociaal activist en hulpverlener Rene Beunders (60) reclameman van beroep. Een belangenclub die zich gewillig leent voor de verrijking van slimme jongens.

En slimme meisjes, want er heeft zich ook een heuse advocaat aangesloten bij het sociaal reddingsteam in de persoon van mr. Linda de Widt (Advocatenkantoor de Widt). Eentje die voor de verandering eens niet tot de SSZ-advocatenkliek behoort.

Belangenclubs in Enschede in actie: gratis rechtshulp tegen te weinig thuishulp
Algemeen Dagblad | 9 november 2019

Lucratieve business van gebundelde parasiterende krachten daar in het oosten. Arme gemeente Enschede en arme belastingbetalers!


9 november 2019

Reacties zijn welkom

Ze worden eerst gecontroleerd door BurgerkrachtCentraal voordat ze zichtbaar worden.

Geen zorgen, jouw e-mailadres wordt niet getoond op de website en door BurgerkrachtCentraal niet aan derden verstrekt.

Plaats een reactie