Wakker worden is de oudste leugen

'Wakker worden' is de oudste leugen

17 mei 2019

Wakker worden, ook veel aangeduid met 'hoger bewustzijn' is de oudste leugen die bestaat sinds de eerste mens. In onze tijd is het inmiddels dé grootste leugen en grijpt deze misleiding in een razendsnel tempo om zich heen. Ondertussen gebeurt het tegenovergestelde: in plaats van een hoger bewustzijn te bereiken, worden we op sluwe en subtiele wijze massaal in coma gebracht.

Vandaag gaan we in op een bijdrage van een van onze lezers, Yvonne. Zij schreef:

'Wakker worden' ( krijg ik jeuk van). Lees steeds 'mensen wakker worden', en dan blijven liggen? Nog meer delen op Twitter? Dus ik zie graag een blog van jullie over de eeuwige kreet: 'wakker worden' 🙂
Groet, Yvonne


De oudste leugen

We gaan heel ver terug in de geschiedenis van de mens en komen uit bij het Hof van Eden. Voor jou is dat misschien dé plek waar de mensheid begon, maar het kan ook een mythische plaats voor je zijn in een oud verhaal dat niet noodzakelijkerwijs op waarheid is gebaseerd. Dat maakt voor nu even niet uit; het gaat om de boodschap.

In de Hof van Eden leefden Adam en Eva. We lezen in het eerste Bijbelboek 'Genesis' dat zij de eerste mensen waren en in een perfecte wereld leefden. Van alle bomen mochten ze van God de vruchten eten, met uitzondering van die in het midden van de hof stond. Deden ze dat toch dan zouden ze sterven.

De slang, aangeduid als de slimste van alle dieren, overtuigde Eva en via haar Adam ervan dat ze waren misleid en zei:

Maar God weet dat, op de dag dat u daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden en dat u als God zult zijn, goed en kwaad kennend.

Het stel at de verboden vrucht en was daarmee op de eerste plaats ongehoorzaam aan God (dat gezien kan worden als de oerzonde van de mens) en zwichtte als eerste mensen voor de leugen van 'wakker worden'. Ze werden ineens hoger bewust van zichzelf en van hun omgeving.

Maar helaas werd daardoor de Hof van Eden verboden terrein voor Adam en Eva en werden ze verbannen daarbuiten, het doolhof waar de gehele mensheid nu ook in verkeert. Het intieme contact met God werd verbroken en deed de dood zijn intrede. Tot op de dag van vandaag.

Hoewel, dezelfde Bijbel leert dat de weg naar God en de verbinding met Hem door de ultieme gehoorzaamheid en het offer van Jezus Christus is hersteld (voor wie dat wil aannemen althans). Jezus zegt dat Hij de weg, de waarheid en het leven is. Dat alleen via Hem de weg tot God en terugkeer naar het perfecte, eeuwige leven zonder dood en verderf mogelijk is.

Van dit alles wil het overgrote deel van de mensheid totaal niets weten en vandaag is dat als nooit tevoren het geval.

Maar wat wil de mens van nu dan wel?


Oude wijn in nieuwe zakken

We denken als mensheid heel veel verder te zijn gekomen en op veel gebieden is dat ook het geval. We geloven erin dat we nu op de rand van een nieuw tijdperk staan van omdenken, kanteling, sociale rechtvaardigheid een vernieuwd respect voor mens, flora, fauna en moeder aarde.

In de kern zijn we echter hetzelfde gebleven en als oude wijn in nieuwe zakken. We willen nog steeds zoals God worden. Sterker nog, we ontkennen het liefst dat er een macht of kracht buiten onszelf is. We zijn zelf goddelijk, we willen niet dat het van buiten komt, maar vanuit onszelf. Het zit allemaal in ons als een slapende universele levenskracht.

Die levenskracht moet in ons ontwaken en met dat 'wakker worden', dat proces naar een 'hoger bewustzijn' zijn we volop bezig, actief of passief.


New Age is er voor iedereen

Je kent ongetwijfeld de zogenaamde 'New Age beweging' die ontstond in de jaren '70 van de twintigste eeuw. Ook al ben je veel later geboren (misschien wel in deze eeuw) is de kans groot dat je er over hebt gehoord. Het beeld nu is vooral dat het een soort van rage (modegril) was van ietwat zweverige mensen met meestal een wat zonderlinge kledingkeuze en afwijkend gedrag.

We denken dat het inmiddels een gepasseerd tijdperk is, ook al zijn er nog wel van die grappige winkeltjes met uiteenlopende artikelen met een min of meer spiritueel tintje. Als je erlangs loopt, kan het zijn dat je een geur van wierook ruikt die je even doet twijfelen of je het nou lekker vindt of een beetje apart.

Ondertussen hebben we er een heleboel culturen met hun eigen bijzonderheden, geuren en smaken bijgekregen. We kijken niet zo gauw meer ergens van op. Afkeuren doen we het zeker niet, want 'tolerantie', 'respect' en 'inclusie' zijn nu 'hot'.

Wat we niet waarnemen, is dat we volop in die New Age beweging zitten en dat deze 'main stream' is geworden en overal in terugkomt. Als je nou echt wakker zou worden, zou je dat gaan zien! En bovenal dat het een zeer grote misleiding is.


Spiritualiteit, that's the spirit!

Geloven in God, dat vinden we niet meer van deze tijd. Zij die dat nog wel doen, zien we als gevangenen van achterhaalde opvattingen opgetekend in een stoffig, oud boek. Zonder ons druk te maken om de gevoelens van gelovigen, noemen we het zonder met de ogen te knipperen een 'misleidend sprookjesboek met denkbeeldige vriendjes'.

Die christenen, we haten ze niet, maar vinden ze eerder 'sneuneuzen' (zielenpoten) waar we gevoelens van medelijden bij krijgen. Vreselijk toch als je door je ouders of door anderen er zo in bent meegetrokken?

Laat het toch los en ga eens van jezelf houden. Anders vergooi je jouw leven en wat heb je ĂĽberhaupt aan dat achterhaalde geloof?

Het zou wat anders zijn als we het er met elkaar over eens kunnen worden dat God en ook die mooie Jezus geen personen zijn maar energieën van liefde die niet ergens in de lucht zweven of te vinden zijn op een wolk. Niet van die dwingende, altijd en eeuwige dominant mannelijke, zwart-wit denkende types die op wraak en veroordeling uit zijn.

Nee we willen wel een soort van lichtwezens als helpers die ons mooie innerlijke dat we in de basis allemaal hebben, onze spiritualiteit activeren voor een succesvol, liefdevol, respectvol en vooral gelukkig bestaan.

God en Jezus eventueel voor de leuk erbij. Geen absolute vereiste, want in wezen zijn we zelf goddelijk!


De weg naar hoger bewustzijn

Vanuit onze moderne spiritualiteit zijn we op weg naar een hoger bewustzijn. Dat is wakker worden.

Niemand kan zijn ogen sluiten voor wat er in onze wereld allemaal gebeurt. Of je moet wel zo'n enorme 'wegkijker' zijn. Maar dat ben jij zeker niet en als iemand je zo noemt, bijvoorbeeld op Twitter of Facebook, dan ga je daarover gelijk helemaal over de zeik. Wie denkt die ander dat hij of zij is?

De ontwikkelingen om ons heen lijken in een stroomversnelling te gaan. Wat is er aan de hand in de wereld? Hoe steekt die werkelijk in elkaar en vooral: wat moet jij ermee?

Heel simpel: wakker worden dus! Dan kom je er volgens de spirituele goeroes (hele gewone mensen trouwens en geen 'engnekken') achter dat jij alles in de hand hebt! Dat jij de wereld kunt veranderen!

Dat heb je tot nu toe nooit geweten doordat je altijd op een verkeerd bewustzijnsniveau zat. Verander je dat rigoureus, dan ontdek je dat niets is wat het altijd leek, sterker nog: alles is een illusie! Het is allemaal in je denken ontstaan.

Maar hoe dan? Wat zijn de sleutels?
Het begint met vertrouwen, geloven in de universele levenskracht van de liefde en positief worden (en blijven).
Daarna komt de rest helemaal vanzelf!


Gevolgen van de leugen

De leugen die zegt dat we wakker kunnen worden om vervolgens als God te kunnen zijn (of beter nog zelf god), zorgt ervoor dat we inderdaad denken alles in de hand te hebben en het verschil te kunnen maken. We worden op het verkeerde been gezet met het idee dat ons leven maakbaar is.

Het verraderlijke is dat we nog een heel eind komen ook.

Dat we veel om ons heen zien waarbij het fout gaat, ligt zoals ons wordt geleerd aan verkeerde keuzes, onjuiste gedachten, een slechte leefstijl, een tekortschietend verantwoordelijkheidsbesef, een negatieve houding, kennisgebrek of dat we er nog niet klaar voor zijn.


Leugencampagne

We moeten de leugen niet overschatten. Die komt niet vanzelf en op eigen kracht alleen. Er is een leugencampagne nodig die tot het tegenovergestelde leidt dan wordt beweerd. De manipulatie moet ons het idee geven dat we in gaan zien dat alles een illusie is en dat we eraan kunnen ontsnappen, maar...

We worden juist volledig de illusie ingezogen met de schijn van wakker worden.

De campagne die ons tot een massa van gehoorzame leugenaanbidders moet maken, wordt gevoerd door professionele politici, acteurs, artiesten, presentatoren, boekenschrijvers, podiumdieren (begaafde sprekers), goeroes, coaches, therapeuten, begeleiders, wetenschappers, spiritisten, religieuze leiders en leraren  enzovoort.

Ze zijn allen influencers, perceptiemanagers en illusionisten.

Zij treden op bij alle maatschappelijke onderwerpen die ons nu bezighouden. Dat zijn er teveel om op te noemen.

Het begint bij dwalingen. Zij die de leugencampagne voeren, zorgen ervoor dat we vanuit die dwalingen, snakkend naar antwoorden en oplossingen, vele leugens aanvaarden en quasi wakker (of bewust).

Om dit proces te ondersteunen worden we in een diepe slaap gebracht met brood en spelen. Lekkernijen, genotsmiddelen en oppervlakkig amusement voorkomen dat we wakker worden en ons losmaken van de massa.

We stoppen voor nu met deze blog, want inmiddels zal iedereen wel in slaap gevallen zijn!

Reacties zijn welkom

Ze worden eerst gecontroleerd door BurgerkrachtCentraal voordat ze zichtbaar worden.

Geen zorgen, jouw e-mailadres wordt niet getoond op de website en door BurgerkrachtCentraal niet aan derden verstrekt.

Plaats een reactie