Politie Oost-Nederland verwijst terug naar gemeente Nijmegen

Als reactie op Melding gedaan bij de politie over gemeente Nijmegen

Geachte heer [Senior Adviseur externe communicatie],

Hartelijk dank voor uw reactie.

Uw uitleg vind ik aannemelijk, hoewel een simpele bevestiging van een ingediende aangifte er best vanaf had gekund. Hiermee is schending van welke privacy dan ook niet in het geding. Te meer omdat in de media al maanden wordt gecommuniceerd dat er een aangifte is en de gemeente Nijmegen daarin en daaromtrent wordt geciteerd.

Mijn interpretatie (voor mijn eigen rekening) is dat er inderdaad GEEN AANGIFTE is en dat de politie zich niet wil en kan wagen om daarover open kaart te spelen. Als er wel een aangifte was, had uw zo eenvoudig kunnen schrijven: maakt u zich geen zorgen, maar wendt u voor bewijs even tot de aangever. Dat had de angel er gelijk uitgehaald.

Ontkennen dat er een aangifte is  zou de politie in een spagaat brengen. Daarom is ‘verschuilen’ achter de standaardwerkwijze van de politie en terugverwijzen naar de aangever voor u de meest veilig weg. Heb ik begrip voor, overigens.

Het effect is echter dat ik (en ik neem aan de volgers van BurgerkrachtCentraal) nu nog meer gesterkt zijn in het toch al grote vermoeden dat er inderdaad GEEN aangifte bestaat. Dankzij uw antwoord ben ik nog meer gedreven om achter bewijsmateriaal (wat waarschijnlijk niet bestaat) aan gaan.

Ik volg uw aanwijzingen op en zal mij weer tot de gemeente Nijmegen wenden, desnoods via een beroep op de Wet Openbaarheid van bestuur.

Deze e-mail en die van u staat ook online voor iedereen zichtbaar (uiteraard zonder uw naam) op:
https://www.burgerkrachtcentraal.nl/politie-oost-nederland-verwijst-terug/

Met vriendelijke groet,

Ray Heijder
Sociaal innovator/onderzoeker Burgerkracht Centraal


De reactie van politie Oost-Gelderland, binnengekomen op 9 oktober 2017:

Een reactie plaatsen