Raadslid Rien Bor begint te flippen

< Burgeronderzoek Regio Centraal Gelderland

Het is BurgerkrachtCentraal inmiddels genoegzaam gebleken dat er bijna nooit een antwoord komt op kritische vragen of opmerkingen van burgers. Helaas kunnen we langzamerhand gaan concluderen dat de lokale democratie morsdood is en gemeenteraden tot dezelfde regenteske kliek behoren als de colleges van burgemeester en wethouders. Dat zou betekenen dat de ontvlechting van college en gemeenteraad, wat dualisering van het gemeentebestuur wordt genoemd, niet heeft geholpen.

Door Ray Heijder

Als er dan toch een reactie komt, dan is het er eentje waarvan de democratische honden geen brood lusten. Op ons bericht aan alle raadsleden van de twaalf gemeenten die samenwerken in de Regio Centraal Gelderland, kregen we een furieuze reactie van raadslid Rien Bor die totaal nergens op slaat.

Wij worden beschuldigd van onbeschoftheid. Maar tegen de burger zeggen ‘bek houden met je kritiek’ is pas echt onbeschoft. Hij zegt het niet zo letterlijk maar het komt er wel op neer. Er schijnen namelijk beperkingen te zitten aan het toespreken van de raad. Ons bericht moet wel heel onbeschoft zijn. Wij zien het niet, u wel?

Men kan er in een bestuurlijk coma niets mee, maar dat is wat anders!

Rien Bor van de Stadspartij Wageningen lijkt mij bovendien een leugenaar want hij doet overkomen dat hij ook namens anderen spreekt, maar vooralsnog lijkt het alsof hij alleen zelf de grote broek aantrekt.

Misschien heeft hij zijn babbels ook vanuit zijn functies consultant marketing Internationaal Onderwijs en voorzitter Rotaryclub Wageningen.

Rien Bor, u kunt van mij de spreekwoordelijke boom in!

Wij gaan de gemeenteraad van Wageningen adviseren om zich te ontdoen van dit onbeschofte raadslid.


Intern schreef Rien Bor dit:

Beste collega’s van de raad,
Net als een aantal anderen was ik onaangenaam verrast door de toon van onderstaande email. Woorden als ‘sabotage’ en ‘buiten spel zetten’ passen in ieder geval niet bij onze griffie en zijn mij, als voorzitter van de werkgeverscommissie van de griffie en als waarnemend voorzitter van de gemeenteraad, in het verkeerde keelgat geschoten. Uiteraard bepaalt de griffie welke informatie uiteindelijk in onze emailbox belandt, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat de griffie daar een weloverwogen keuze in kan maken.
Jullie kunnen er zeker van zijn dat ik dit met de griffie ga bespreken en dat er een passende reactie op deze onbeschofte email zal volgen aan de afzender.

Tot vanavond.

Groeten,
Rien

En aan BurgerkrachtCentraal:

Geachte heer Heijder,

Onderstaande email heb ik, als voorzitter van de werkgeverscommissie van de griffie en als waarnemend voorzitter van de gemeenteraad, gestuurd aan alle raadsleden. Ik neem aan dat de toon in mijn email u duidelijk maakt dat de gemeenteraadsleden zich absoluut niet herkennen in de kwalificaties die u in uw email gebruikt.
Ik verzoek u voortaan in ieder geval de raadsleden in Wageningen niet meer op deze manier te adresseren.

Met vriendelijke groet,

Rien Bor
fractievoorzitter Stadspartij

Een reactie plaatsen