Reactie op inzet MEE Veluwe 28 februari 2019

Reactie op inzet MEE Veluwe 28 februari 2019

15 februari 2019

Geachte mevrouw [...],

Bedankt voor uw reactie.

Het is goed om te weten dat ik de ondersteuning van MEE ook vraag om er iemand extra bij te hebben die meekijkt naar de zorgvuldigheid van de gemeente Epe. Het is namelijk zo dat behalve dat mijn case aan de orde is, ik vanuit BurgerkrachtCentraal ook nog werk aan een behoorlijkheidstoets (inclusief zorgvuldigheid) van de gemeente Epe (en aanverwant de gemeente Apeldoorn wegens uitbesteding van werk & inkomen). Van die behoorlijkheid komt overigens bijna op de kop af drie jaar al NIETS terecht.

Nu het dan toch over zorgvuldigheid gaat, onderwerp ik ook even uw e-mail aan een toets. Dit is wat ik erop te zeggen heb.

Ik begrijp de timing van uw e-mailbericht. Het is vrijdagmiddag en tot uw schrik ontdekt u dat meneer Heijder nog even dat antwoord moet hebben dat u voor u uitgeschoven heeft om het in de maag van een collega te splitsen. Volgende week gaat u met vakantie en als u mij over uw vakantie heen tilt, is het te laat met het oog op 28 februari 2019.

Ik begrijp ook dat u onvoldoende vertrouwen in uw collega heeft om te volstaan met een briefje of mailtje aan uw collega waarin u verzoekt om na het weekend gelijk even te contacten met Heijder. Daarom bouwt u een extra zekerheid in door mij te berichten over het voorgenomen contact en uw vakantie. Mocht uw collega (die toch al wat minder precies is als u) verzuimen te contacten, dan trekt Heijder vast zelf wel aan de bel als die 28e februari nadert.

Ik begrijp ook dat u helemaal vol bent van het feit dat u met vakantie gaat. Maar eerlijk gezegd boeit mij dat volstrekt niet. Te meer omdat ik zelf al meer dan vijftien jaar niet met vakantie ben geweest en dat er ook voorlopig niet meer in zit. Misschien zelfs nooit meer!

Maar goed, voldoende begrip nu van mijn kant, hoe zit het met de zorgvuldigheid? Die is nog niet helemaal in orde!

Het zou handig zijn geweest als u het e-mailbericht aan mij in cc had gedaan aan uw collega waarvan we beiden hopen dat hij of zij volgende week (als u aan een cocktail aan het nippen bent) de tegenwoordigheid van geest wel heeft om contact met mij te leggen.

Bovendien komt voor de gemiddelde lezer uw e-mail wat vreemd over. Niet iedereen heeft zoveel inlevingsvermogen als ik. Uw e-mail wekt de suggestie dat de belanghebbende al eerder contact met u heeft gehad, maar dat door uw vakantie, daar nu een uitzondering op wordt gemaakt. Begrijpt u dit?

Tot slot om u te bewijzen dat ik ook op basis van maar twee zinnen in een e-mail nog heel wat te zeuren kan hebben:
U geeft aan dat er contact wordt opgenomen over mijn vraag om ondersteuning. Bent u zo erg aan vakantie toe dat u niet even kon berichten dat ik de ondersteuning krijg?

Of zit er slecht nieuws in de pen aangaande de honorering van mijn verzoek en bent juist daarom blij dat u dat door een collega mag laten brengen? Vandaar het mailtje uitgesteld tot het laatste werkmoment op de vrijdag en verstuurd terwijl u de jas al aan heeft om naar de vrijmibo (*1) te gaan of misschien linea recta naar Schiphol? Ik neem het u trouwens niet heel erg kwalijk, want ik haalde dit soort trucs vroeger ook zelf uit, bijvoorbeeld toen ik nog bij de Belastingdienst werkte en zoiets deed vlak voor een week verlof en een borrel bij café Het Nieuws van Apeldoorn aan het Leienplein.

Overigens heb ik in het verleden van een veel snellere service van MEE gebruik mogen maken, maar dat ging dan wel gepaard met het vermoeden van de gemeente dat ik zelfmoord zou gaan plegen. Dat was toen een misverstand en is ook nu vooralsnog niet aan de orde.

Dat wilde ik even kwijt.

Groetend,

Ray Heijder

(*1) vrijmibo: vrijdagmiddagborrel

Zie ook online:
https://www.burgerkrachtcentraal.nl/lab0550578/reactie-op-inzet-mee-veluwe-28022019


Geachte heer Heijder,

Begin volgende week wordt er contact met u opgenomen over uw vraag om ondersteuning. Vanwege mijn vakantie zal niet ik, maar een collega van mij contact met u zoeken.

Met vriendelijke groet,
[naam] Consulent in gemeente Epe en Apeldoorn
MEE Veluwe