In de schulden? Het interesseert Reinier geen zier

Het interesseert Reinier echt geen zier
Het interesseert Reinier echt geen zier

De Nationale Ombudsman, thans gespeeld door Reinier van Zutphen, heeft een heel bijzondere rol in de overheidsmaffia. Telkens pakt hij als landelijke bliksemafleider zijn momentjes, maar als hij nou zelf eens keer goed door dat wat hij afbuigt zou worden getroffen, zouden we hem echt niet missen. De maffia zou ook zo weer een nieuwe functionaris op de post zetten. 

Door Ray Heijder, sociaal burgerrechercheur

Wat een kanjer is die man hè? Laatst nog in Groningen, wat een daadkracht.

Maar in werkelijkheid interesseert het Reinier geen zier!

De Nationale Ombudsman werkt volgens dezelfde perverse methodiek van legitimatie van misdaden door zelfkritiek als ik beschreef in Maffia-afdeling gemeente Apeldoorn.
Maar hij is toch niet de overheid? Jazeker wel, nou en of!

Anders zou hij wel wat anders gaan doen. Hij weet als geen ander dan zijn functie van Nationale Ombudsman wel iets dient, maar niet het volk. Hij weet ook dat hij geen moer te vertellen heeft, maar wat zou dat? Het verdient toch lekker zo’n baantje.

Een onderwerp waar de zinloosheid der dingen zoals ombudswerk goed tot in uitdrukking komt, is de schuldenproblematiek en het uitblijven van de schuldhulpverlening door de gemeenten.


Blijf af van de business

De Nationale Ombudsman heeft als taak om alle bliksemschichten (zowel de herkenbare als onherkenbare) die op de BV Nederland door het volk worden afgevuurd op te vangen en te reguleren. Hij moet zodoende de business veilig stellen. Een belangrijk (niet goed te praten en daarom extra te beschermen) businessdepartement is de schuldenproblematiek.

Deze is om twee redenen heel belangrijk:

  • Het is een melkkoe in de nationale roof op het volk;
  • Schuldenproblematiek houdt de onderdanen afhankelijk en daarmee gehoorzaam.

We kunnen hiermee eigenlijk al vaststellen dat deze problematiek NOOIT echt zal worden aangepakt door de overheid.


Rapport: Een open deur?
Rapport: Een open deur?
Gooi er maar weer een rapportje tegenaan

Wat wel heel slim is bedacht, is dat er in de wet is vastgelegd dat mensen met schulden door gemeenten geholpen moeten worden. Geniaal, want zo hangt altijd in de lucht dat het recht zal zegevieren.  Mede dankzij Reinier van Zutphen blijft het daar ook bungelen. Ondertussen is er een soort schijnveiligheid geschapen.

Het werd weer eens tijd dat Reinier quasi streng een onderzoekje deed en iets riep over de wettelijke plicht van gemeenten. Die wordt niet nagekomen, maar dat stelde de Nationale Ombudsman anderhalf jaar geleden ook al vast.

Hopla het rapportje Een open deur er maar tegenaan gooien. Ja, onze Reinier van Zutphen en zijn omvangrijke team poepen er heus zo nu en dan wel eens wat uit.

Ruim anderhalf jaar na het onderzoek in 2016 naar ervaringen van burgers met gemeentelijke schuldhulpverlening, krijgt de Nationale ombudsman nog steeds klachten en signalen van burgers over slechte toegang en kwaliteit van de gemeentelijke schuldhulpverlening. Reden een nieuw onderzoek te doen.


Schuldencreatie door de overheidsmaffia

De overheidsmaffia en de duistermacht die haar aanstuurt, heeft zoals ik aangaf twee belangrijke belangen bij de schuldenproblematiek. Daarom zal deze nooit worden aangepakt, sterker nog: door actieve schuldencreatie worden de problemen bewust veroorzaakt en in stand gehouden. Gedupeerde burgers ontkomen er niet aan. Zij krijgen alleen letterlijk en figuurlijk de schuld.

Ray, kun je eens laten zien waar de overheid het beleid van het actief creëren van schulden heeft vastgelegd?

Nee natuurlijk niet. Als de overheidsmaffia er zo duidelijk over zou zijn, heb ik geen werk meer aan onderzoek en blogs. Maar vooral: dan komen we als volk massaal in opstand.

Ja dan ineens wel, maar nu zijn we een stel mietjes die alleen een veilig en vrijblijvend opkomen voor rechten van anderen (liefst zij die ver weg zijn). Daar hebben we soms zelfs een eurocentje voor over. Denk aan goede doelen (bijvoorbeeld Glazen Huis),  de Palestijnse kwestie, de gedupeerde Groningers en in elkaar geslagen homo’s in Arnhem. Wat ons ook nog wel lukt, is massaal verontwaardigd zijn over die arme Samantha de Jong alias Barbie omdat ze door de entertainmentindustrie kapot zou zijn gemaakt. Yeah right!

De boosaardige schuldenpraktijk van de overheidsmaffia is uiteraard een verborgen praktijk. Althans buiten de waarneming van het volk met korsten in de ogen. Critici zien het wel.


Kappen met die incassokosten en boetes

Een eerste stap naar het oplossen en in ieder geval verlichten van de schuldenproblematiek, is het verbieden van incassokosten en stoppen met het uitdelen van boete op boete.

Kijk, dat commerciële bloedhonden nou een slaatje uit het volk proberen te slaan, dat is niet goed te praten, maar wel een beetje begrijpelijk. Ik doel dan op de hele commercie die de consumenten gek maakt met de boodschap dat zij voor inclusie (meedoen) vooral moeten “kopen, kopen, lenen, betalen, lenen, betalen”.

Maar woest ben ik vooral op de schofterige incassopraktijk van deurwaarders en incassobureaus.  Zwijnen, hyena’s, ratten, nee ik laat die schepselen Gods erbuiten, die kunnen er ook niets aan doen, aan dat verrotte karakter van de mens. Iedereen die actief is voor die branche beschouw ik als handlangers van de duivel.

Er is NIETS MOOIS aan hun werk dat hen zou kunnen rechtvaardigen. De straf hierop is eeuwig branden in de hel! Stop met incassowerk! Kom niet met het excuus dat je gedwongen wordt voor de branche te werken. Doe desnoods een beroep op de wet gewetensbezwaarden.

De overheid zou ons best eens wat meer tegen het incassoterreur kunnen beschermen.
Niet reguleren die incasso- en schuldenhandel, maar verbieden!

Maar integendeel! De overheid is de grootste boosdoener bij het creëren van schulden bij mensen.

De landelijke en de lokale overheid terroriseren het volk met incassokosten en zij vernietigt de zwakkeren met haar boetebesluiten. Schandalig, ook de manier waarop het door politiek, regering en overheid goed wordt gepraat.

Zo zouden de mensen door incassokosten en boetes eerder overstag gaan om hun verplichtingen na te komen en ze zouden er een lesje discipline door krijgen.

Klinkklare onzin, dikke vette bullshit!

Het didactische effect zou hoogstens kunnen werken bij mensen die nog wat te verliezen hebben:

Oeps! Laat ik maar als de wiedeweerga die rekening betalen, want als die extra kosten van honderd euro worden verdubbeld, scheelt dat toch weer wat cocktails straks tijdens mijn zonovergoten vakantie.

Voor mensen die ten einde raad zijn en enveloppen niet meer durven open te maken, geldt:

Laat de hele wereld maar de tyfus tering krijgen, ik kan er niet meer tegen. Wat een schijthonden bij de gemeente!

Ja, laten we het maar gewoon even zien zoals het is en niet met onze hoogsensitieve oogjes en oortjes wegduiken. De wereld is niet mooi, Anne is dood en kan haar niet meer een beetje mooier kleuren.