Schaamteloos

Schaamteloos

Helaas zijn er gemeenten die schaamteloos de Participatiewet aan hun laars lappen. We hebben het hier over situaties die geen dag langer zouden mogen bestaan. Zelfs open en bloot op internet kunnen we er getuige van zijn. Hier past een openbare aanklacht in zo scherp mogelijke bewoordingen en is ingrijpen van hogerhand vereist.

Het is onverteerbaar dat dit onder dezelfde landelijke wet tegelijk met een best practice zoals gemeente Enschede kan bestaan. Er moet toch iemand ingrijpen?

Gemeente Boxmeer

De aanvraag die de gemeente Boxmeer de belanghebbende pas 4 weken later laat indienen, is een valse papieren tijger en wordt ingezet om aanvragers te laten afhaken. Het is een misplaatste, burgeronvriendelijke instroombeperkende maatregel.
Meer...

Gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (HBEL)

Inwoners van de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren die een bijstandsuitkering willen aanvragen, hebben niets aan het Advies- en informatiepunt Maatschappelijk zaken HBEL. BurgerkrachtCentraal vindt dit beschamend voor de uitvoeringspraktijk van de Participatiewet. We kunnen dan ook niet anders dan de vier Gooise gemeenten met hun samenwerking de kwalificatie schaamteloos toekennen.
Meer...