Jij zult straks ook vreten uit een krat!

< Blog

Het fenomeen voedselbanken draagt in ons land bij aan een grote nationale leugen, om de doodeenvoudige reden dat ze helemaal niet nodig zouden zijn als Nederland niet gekaapt zou worden door geldbanken en het grootbedrijf. Triest genoeg zijn goedwillende burgers en bedrijven er schuldig aan dat de leugen in stand wordt gehouden en betalen ze de dubbele factuur. Voedselbanken zijn net als de bijstand uitsluitend bedoeld als schrikmiddelen voor de werkers in de moderne slavernij.

Door Ray Heijder

Voedselbank geen oplossing, maar een misstand
Voedselbank geen oplossing, maar een misstand

Wederom zal ik weer tegen het verkeerde been schoppen van de gutmenschen in Nederland en in het bijzonder de ijverige, lieve mensjes die zich vele slagen in de rondte werken voor de voedselbanken, maar de waarheid is voor mij belangrijker dan treuren over de lege postzakken waar fanmail in zou moeten zitten.

Wie zich inzet voor voedselbanken is medeplichtig aan het in stand houden van leed van de medemens en onderdrukking van werkend Nederland.

Hoeveel zou er in de branche van voedselbanken omgaan omgerekend in geld? Misschien kan de vereniging die deze misstand in het leven houdt, de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken, ons dit een keer vertellen. Want als we een bedrag weten, kunnen we simpelweg de overheid vragen om dat geld vrij te maken in het superrijke Nederland waar het inmiddels weer zo goed gaat.

Moeten we alleen wel regelen dat dit geld terechtkomt bij de mensen die het nodig hebben. Dat is wel weer een dingetje, wat we in elk geval niet aan de gemeenten moeten overlaten. Want dan krijgen we van die taferelen zoals bij de Kindgelden van staatssecretaris Jetta Klijnsma. Dat geld voor kinderen in de armoede komt ook maar marginaal terecht bij de doelgroep en de rest wordt verbrast.


Experiment: laat gewoon wat mensen doodgaan

Nederland lijkt steeds meer een groot laboratorium voor experimenten. Het lijkt erop dat de overheid nergens over nadenkt voor ze iets doet en er alleen proefondervindelijk achter kan komen wat goed is voor de burger. De overheid liegt daarbij keihard, want alles is door knappe koppen allang doorgerekend, doordacht en vastgelegd in plannen van aanpak waarvan we als volk alleen maar een topje van de ijsberg te zien krijgen met precies dat wat we mogen snappen. De rest wordt voor ons aangevuld met beeldvorming, waarvan het fenomeen ‘voedselbanken’ er ook een is.

Of denk jij dat de geldstroom die helemaal is verlegd naar het bankwezen en het grootbedrijf en waardoor er mensen in Nederland honger lijden, een automatisch natuurverschijnsel is? Dat het net als de Maas ergens in de bergen ontspringt en volgens de natuurwetten als rivier naar de zee stroomt? Nee hoor, hier is niets natuurlijks aan, want de geldstroom gaat tegen de zwaartekracht in van onder naar boven!

Maar goed, als we dan zo’n landje van experimenten zijn, stel ik dit voor:
We stoppen van de ene op de andere dag resoluut met de voedselbank. Slot op de deur, hek eromheen, banktegoeden bevriezen. Laat er maar een paar mensen doodgaan!


Hoe lang zal het duren voordat er doden vallen? 

Zou de overheid dat toelaten denk je en vervolgens internationaal afgaan? Misschien zal ze het in eerste instantie wel zover laten komen, maar een paar sterfgevallen moeten we er dan maar voor over hebben. Bij de ontknoping van de film The Hungergames moesten ook eerst mensen opgeofferd worden om een einde te maken aan een smerig, pervers spel van de elite.

Maar wat ik eerder denk, is dat de overheid ineens een flinke pot geld blijkt over te hebben voor het eigen volk. Ik zou de gok durven nemen.


Dubbele factuur

Maar zolang we de voedselbanken in stand houden, betalen we de dubbele factuur. We laten ons voor de gek houden en werken mee aan symptoombestrijding. Dat doen we gewillig omdat we ons geweten willen sussen en zo steeds meer tot de gutmenschen gaan behoren die zich in een keurslijf laten dwingen.

Dubbele factuur? Hoe dan? Welnu, om voedselbanken te laten draaien, doen bedrijven offers, maar ook burgers. Dat allemaal naast hun afdracht van belastingcentjes! Het is zelfs zo dat veel mensen met goede bedoelingen gratis arbeid verrichten! Werken zonder loon wordt zo als misstand ook nog eens door onszelf gestimuleerd en goedgepraat.


Perceptiemanagement: brainwashing

Om ervoor te zorgen dat het volk het fenomeen voedselbank blijft omarmen en mensen zoals ik met kritiek een onmenselijke klootzak zullen vinden, is er door de overheid in het perverse plan het perceptiemanagement ingebakken. Deze brainwashing van het volk gebeurt heel goed doordacht.

Ten eerste wordt de burgers ruimte gegeven om zich als weldoeners uit te leven. Daarvoor doen de zogenaamde armoedepacten het ook goed. Zo van: allerlei spelers in de samenleving verenigen zich in de strijd tegen armoede, de overheid draagt ook een steentje bij. Maar beste burgers en bedrijven, van u verwachten we ook liefde voor de medemens! U hoort er ook in te participeren.

Om de beeldvorming compleet te maken en elke twijfel over het enorme belang van voedselbanken in de kiem te smoren, worden ook de media ingezet, met name de televisie.

Als de populaire zanger van “Een eigen huis en een plek onder de zon en altijd iemand in de buurt die van mij houden kon” René Froger samen met vrouwlief Natasja zich voor de hongerige mensen in Nederland inzet, wie ben jij dan om achter te blijven? En zo zijn er vele BN’ers die zich nog populairder maken door zogenaamde sociale betrokkenheid.


De voedselbank moet blijven!

Weet u beste lezer, voedselbanken kunnen van de ene op de andere dag overbodig worden gemaakt. Echt waar! We hebben daarvoor genoeg financiële reserves, zelfs nadat er door de geldstroomverlegging naar banken en grootbedrijf zoveel geld van de samenleving verloren is gegaan.

Maar de voedselbanken zijn ergens anders voor nodig!

Het fenomeen voedselbanken is er niet echt om noodlijdende mensen te helpen, maar om een schrikbeeld in het leven te houden. Hetzelfde geldt voor de bijstand.

Om het volk, met name de werkenden, als slaven in het gareel te houden, moeten er schrikbeelden zijn. Jij wilt toch nooit bij de voedselbank terechtkomen? En het kan iedereen overkomen hoor! Als jij je best niet meer doet en keurig doet wat er wat van je wordt verlangd, kan het ook slecht met jou aflopen.

Dat wordt op gezette tijden ook door de media bevestigd, zoals zeer recentelijk in het verhaal van de zoon van de bekende volkszanger Boudewijn de Groot:
Jim de Groot hoeft niet meer naar de voedselbank

Wat wij moeten geloven, is dat iedereen bij de voedselbank terecht kan komen. Ook als je de zoon ‘Jezus’ van alombekende (en waarschijnlijk steenrijke) liedjesgod Boudewijn de Groot bent. Dat je de Messias hebt gespeeld in The Passion, daar helpt geen lieve moedertje Maria aan!

Het is allemaal zo’n ziek opgezet spel en ik vraag mij af of er nog anderen zijn behalve enkele wakkere mensen en ik die het zien!

< Blog

4 gedachten over “Jij zult straks ook vreten uit een krat!

 1. “…. De Messiaanse visie lijkt verdwenen te zijn. Jeruzalem wordt als een hoer beschreven, waar alleen vroeger ooit rechtvaardigheid te vinden was. Nu heult zij met een clique moordenaars (ratzachim), omdat de leiders van het volk meewerken om de zwakkeren in de samenleving stelselmatig de grond in te boren (1:21). Daarom zal God Jeruzalem louteren en zorgen dat zij weer een stad van rechtvaardigheid wordt als voorheen (1:25-26). Zion zal door het invoeren van rechtvaardigheid verlost worden (1:27) want de huidige situatie is voor God totaal onverteerbaar: de leiders van het volk hebben de wijngaard van de armen voor hun eigen doeleinden gebruikt, het eigendom van de armen is te vinden in de huizen van de rijken!

  Met deze aantijging refereert Jesaja aan de belangrijke Thorawetten die bepalen dat de hoeken (of randen) van het veld altijd ongeoogst moeten blijven ten bate van de armen, de weduwen, de wezen en de vreemdelingen, wetten die kennelijk niet nageleefd werden door de rijke landeigenaren van zijn eigen tijd (Lev. 19:9-10, Deut. 24:19-22)….”

  ‘…… Hoofdstuk 5 werd volledig gewijd aan de gelijkenis tussen Jeruzalem en een wijngaard die God ooit met zorg geplant had. Nu zal Hij die volledig vernietigen, omdat hij goede druiven (lees: ‘recht’) als Zijn oogst had verwacht, maar in plaats daarvan stinkende druiven kreeg (lees: ‘onrecht’). God verwachtte ‘rechtsbetrachting’ van Jeruzalem maar kreeg alleen ‘rechtsverkrachting’ (5:7)! Toch zal Gods heiligheid getoond worden in de heiligheid van zijn gerechtigheid (nkdasj b’tzedeka, 5:17). Jesaja vervolgt dit thema in hoofdstuk 5 met het hekelen van de ongebreidelde acquisitiewoede van de rijken, want ‘ze kopen zo veel huizen en velden naast elkaar totdat er geen plek meer over is op aarde’ (5:8)….. ‘

 2. Pfff… dat is zwaar wat Burger SDG schrijft. Als dat in je voedselpakket zit, moet ‘m met de auto ophalen, die je dan waarschijnlijk ook al niet hebt.

  Ik hou het maar op het simpele “God zegt: kom nu tot mij, niet wanneer je alles op een rijtje denkt te hebben”.

  Pff, zo eentje ben ik niet zo lang geleden ook tegengekomen, die niet alleen God zo uitstellend behandelde, maar ook mij. Niet te doen zo iemand.

 3. Ray, ik ben het verschrikkelijk met je eens. Ik vrees alleen dat deze overheid rücksichtslos mensen laat verrekken als er morgen geen voedselbanken meer zouden zijn. Deze overheid heeft er juist baat bij als hongerige landgenoten sterven. Dan is de afschrikkende werking compleet.

 4. Rob, dat ben ik vervolgens weer met jou eens. We zitten in één grote bubble van leugens, wat de overgrote meerderheid van het volk ook wil! Politiek, overheid, media en commercie worden daarin de vrij hand gegeven. We schreeuwen om de waarheid, maar eigenlijk willen we die helemaal niet. We kiezen steeds een regering die ons voorliegt en nemen ons elke vier jaar voor om het helemaal anders te doen. We zijn verslaafd aan de leugen. Vergelijk het met seks-, gok-, drank- en drugsverslaafden: er komt altijd een moment van berouw waarbij het voornemen is het echt anders te gaan doen, maar als het puntje bij het paaltje komt, vervalt men weer in het oude patroon.

  Er zijn enkelen onder het volk, mensen zoals jij en ik, die het zien en het zouden willen veranderen en de massa tot bewustwording van de heilloze weg willen aanmoedigen. Maar we zijn roependen in de woestijn omdat we ergens aan appelleren waar mijn blind voor wil blijven. Het is paradoxaal, maar helaas niet anders.

Een reactie plaatsen